Gennembrud

Anne Baastrup

Gennembrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

integration

SF og Socialdemokratiet har fremlagt et bud på en reform af den danske integrationsindsats. Jeg synes, det er et gennembrud for dem, der vil et andet Danmark, at vores to partier nu aktivt har nærmet sig hinanden for at finde fælles løsninger på integrationen af indvandrere.

Et område, der længe er blevet negligeret af den siddende regering, som kun har koncentreret sig om at tilfredsstille Dansk Folkepartis stadigt mere skingre krav, i stedet for at tage fat på de helt konkrete integrationsproblemer, som borgerne oplever.

Reformen understreger, at der skal være plads til alle. Integrationsindsatsen skal lægge vægt på fællesskab, målrettethed, effektivitet og engagement.

Reformen handler umiddelbart ikke om de titusindvis af danskere med anden etnisk baggrund, som er velfungerende i de danske samfund. Tiltagene retter sig derimod mod de - heldigvis få - grupper, hvor der er problemer med integrationen af sociale eller kulturelle årsager.

Der hvor indvandrere fastholdes i udelukkelse på grund af massive økonomiske og sociale problemer. Eller hvor flygtninge lider af psykiske traumer. Eller hvor religiøse dogmer fylder så meget, at kontakten til det danske samfund bliver vanskelig. De problemer er det ekstremt vigtigt at tage fat på.

Jeg synes, det er et kæmpe skridt fremad, at S og SF nu kan fremlægge en integrationsreform med vilje til forandring. En reform, som lægger vægt på det danske samfunds og de danske borgeres ansvar, for at få opgaven til at lykkes.

Gennembrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce