Genindfør skolepraktikken!


Genindfør skolepraktikken!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uddannelse

Det er et kæmpe problem, at mange elever på erhvervsskolerne ikke kan finde lærepladser, og derfor er unge nødt til at afbryde deres uddannelse. Den 6. marts var der en aktion foran Undervisningsministeriet, som var søsat af Erhvervsskoleelevernes Organisation og LO Ungdom. Jeg støttede aktionen, for samfundet bør gribe ind nu, hvor virksomhederne ikke tager lærlinge.

Krisen forstærker manglen på praktikpladser, og Dansk Byggeri melder et fald på 20 procent. Der mangler nu 4000 praktikpladser. Undervisningsministeren har hidtil afvist at gribe ind, men aktionen har dog gjort ham klogere, og han beder nu LO og DA om et møde.

Bertel Haarder opfordrer unge til at søge uddannelser, hvor der er gode muligheder for at få arbejde. Det er ikke godt nok, da han skal sikre en reel uddannelsesgaranti. Det kan ikke passe, at unge ikke kan få den uddannelse, de drømmer om.

Regeringen bør genindføre skolepraktikken, som den afskaffede i 2004 på en lang række uddannelser. Nu bliver konsekvensen, at færre unge inden for erhvervsuddannelserne får en uddannelse.

Socialdemokraternes forslag er at åbne for flere skolepraktikpladser eller etablere praktikpladscentre, hvor man kan få en lige så god uddannelse som i en virksomhedspraktik.

Genindfør skolepraktikken!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce