Generationspagten: Hvorfor sige nej til de mest sårbare børn?


Generationspagten: Hvorfor sige nej til de mest sårbare børn?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Sanne Skougaard Andersen, Ternevej 58, Odense NV - byrådsmedlem, Venstre
Billede
Debat. 

På udvalgsmøde tirsdag 19. juni havde vi et samlet punkt på dagsorden til afgørelse i Ældre- og Handicapudvalget og Børn- og Ungeudvalget. Det var udmøntning af generationspagten, som glædeligt blev stemt igennem i begge udvalg. Men Venstre havde et ændringsforslag med til begge udvalg, som omfatter nogle af Odenses mest sårbare børn. Det blev nedstemt, selv om det ikke vil koste mere, og det er mig fortsat uforståeligt.

Generationspagten er et fantastisk tiltag, hvor der er et politisk ønske om, at børn, unge, voksne og ældre skal være bedre til at benytte og dele hinandens evner og viden på tværs af aldersgrupper, om forskellige oplevelser med hinanden, og derved få større kendskab til hinanden og ad den vej berige hinandens liv. Såsom venskab mellem dagplejer/børnehaver/skoler og plejehjem, med f.eks. fællesskab om kolonihaver, madlavning, spil, højtlæsning, gåture og andre aktiviteter.

Generationspagten har også familien som omdrejningspunkt under tema 4: Hvor eksempelvis børnefamilier med alt for lidt tid eller familier med handicappede knytter bånd til en ældre medborger - og ad den vej hjælpes til at kunne få enderne til at nå sammen i hverdagen, og for den ældres vedkommende, som ikke selv har familie at være knyttet til, kan det modvirke ensomhed ved sammen på den måde at skabe gode relationer til hinanden.

Derudover var der også et punkt: Børnebørn og bedsteforældre adopterer hinanden. Når bedsteforældre og børnebørn bor langt fra hinanden, kan børn/unge og de ældre i byen adoptere hinanden og skabe en ekstra bedsteforældrerelation i hverdagen til fælles glæde. Her stiller Venstre forslag om, at vores børn og unge på vores børnehjem skal havde tilbud om at adoptere en bedsteforælder gennem samarbejde med frivillige seniorforeninger. Det forslag blev nedstemt og forkastet på trods af, at det ikke ville koste mere.

Odense har 35-40 børn på børnehjem. Der er tale om nogle af vores mest sårbare børn, som ikke vokser op i de samme trygge rammer som andre børn med en far og mor i hverdagen. Hvor godt man end forsøger at gøre det for de børn i hverdagen på et børnehjem, er det usammenligneligt med den ballast, som andre børn får ved at vokse op i en familie med helt nære relationer til far/mor eller bedsteforældre, som netop er med til at gøre vores børn robuste til livet fremadrettet, når de bliver store og flytter fra reden og skal til at stå på egne ben som voksne.

Jeg må ærligt indrømme, at jeg her blev følelsesmæssigt berørt over, at vi ikke kunne nå til enighed med de andre partier ved at tilføje Venstres forslag og fremhæve Odenses børn og unge, der bor på børnehjem, i generationspagten.

For om nogen har de børn fortjent ekstra opmærksomhed.

Generationspagten: Hvorfor sige nej til de mest sårbare børn?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce