Gå oprørt og frysende hjem


Gå oprørt og frysende hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opera/Facebook

Hvad har den fynske opera og Facebook med hinanden at gøre? Meget desværre.

For Opera Fyns uropførelse af Rasmus Zwickys musikorgie - en storm af musik i fantastisk scenografi og instruktion - viser nøjagtigt, hvad der med tiden sker i et samfund, der overgiver sig til markedskræfterne.

Indtil isnende uhygge ser man forbrugerens totale indfangelse i griske entreprenørers edderkoppespind. Hvis man gratis og uden forbehold afgiver sin integritet til kræfter, der tager patent, f.eks. først på ord og siden på toner, man selv bruger. Ganske som Facebook allerede har ret til det. Ubetænksomme unge og gamle i hundredtusindvis afleverer oplysninger om sig selv.

I operaen peger fremtiden peger i retning af et viljeløst forbrugersamfund, hvor den mest griske sejrer - winner takes it all. Unge, der for eksempel gerne en dag vil være politikere eller nå en vigtig stilling, vil om få år være nemme at fælde på det mindste fejltrin, som de selv engang letsindigt røbede til Facebook. Facebook tiltager sig nemlig ophavsretten til ethvert indlæg. For altid. Eventuelt med ens bare røv og i andre med tiden pinlige situationer.

Facebook er mærkeligt nok endnu ikke anmeldt af nogen bruger. Forhåbentlig varer det ikke længe. Men dansk lov og ret vil langtfra kunne gribe ind. Det kræver mindst EF-Domstolens indsats.

Facebooks rettighedskoncept er nemlig lige så effektivt til at ødelægge en person for livstid, som gammelt medlemskab af nazistpartiet eller kommunistpartiet i dag er det - lige så effektivt som en plettet straffeattest. En sådan kan da i begrænset omfang renses efter en årrække, men Facebook klæber resten af livet.

Gå i den fynske opera - se og hør "Konsumia", gå oprørt og frysende hjem og se efter, hvad du selv har været tosset nok til at lægge ud på Facebook. Og tænk så på, at hverken du eller statsministeren kan fjerne det, I skrev om jer selv.

"Konsumia" vil med sit u-nikke emne nå verden rundt.  

Gå oprørt og frysende hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce