Fynske job sendes til Jylland


Fynske job sendes til Jylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der kan være mange grunde til at være glad for den kommende kommunalreform. Blandt andet er det glædeligt, at vi får større og mere bæredygtige kommuner, der kan levere en bedre og mere effektiv service til borgerne.

Men der er mindst lige så mange gode grunde til at være bekymret for den kommende kommunalreform. Der er fortsat stor usikkerhed om økonomien, kvaliteten i opgaveløsningen, og medarbejdernes tryghed i ansættelsen.

På Fyn er der virkelig god grund til at være bekymret. For det viser sig, at reformen formentlig kommer til at koste mange arbejdspladser her hos os.

På skatteområdet skal skattecentre og callcentre fordeles jævnt over hele landet, og Fyn får ingen af de 16 skatteankenævnssekretariater. Dertil kommer, at der må regnes med store personalereduktioner, når staten overtager området.

Statsamtet får under den nye struktur hovedsæde i Aabenraa med et mindre afdelingskontor i Odense. Fyn mister de sagsområder, der i øvrigt flyttes til Aabenraa. Adoptionssagerne, sekretariat for jordbrugskommissionen, sekretariat for byfornyelsesnævnet, klageinstans i stedet for arbejdsmarkedsråd og Arbejdsmarkedsstyrelsen. Tilsynsrådet har Fyn allerede afgivet til Aabenraa, værnepligtsadministrationen flyttes, ligesom Fyn ikke får nogen af de fem embedslægeinstitutioner, og de fynske embedslæger flyttes til Ribe. Fødevarekontrollen er også under udskibning.

Men det største tab af arbejdspladser må forventes i forbindelse med nedlæggelsen af amtsgården og placeringen af regionshovedsæde i Vejle. Mange amtsansatte vil kunne finde job i de nye større kommuner, men samlet set vil et stort antal arbejdspladser rykke fra Fyn til Jylland.

I en tid, hvor alle taler om regional erhvervsudvikling, og regeringen stadig skylder at udflytte de statslige arbejdspladser, er det dybt bekymrende, at udviklingen på Fyn nu kommer til at gå den modsatte vej.

På Fyn har vi brug for erhvervsudvikling, mere gang i turismen og et rimeligt antal offentlige arbejdspladser. Derfor må regeringen i forbindelse med kommunalreformen skabe en rimelig fordeling af ressourcerne. Som det ser ud nu, vil Fyn afgive mange arbejdspladser, og det må der kompenseres for af anden vej. Derudover bør det overvejes, om det er fornuftigt at flytte hele Statsamtet til Aabenraa?

Syddansk Universitet har stor værdi for Fyn, og senest har de udvidet med et juridisk fakultet. Skal vores universitet vedblive med at være en succes, skal det omgivende samfund følge med udviklingen. Med andre ord skal Fyn både have en dynamisk erhvervsudvikling med nye og spændende job, men også interessante og udviklende offentlige arbejdspladser. Det sidste har regeringen et direkte ansvar for.

Min gamle idé om at få Søfartsstyrelsen til Fyn er stadig en god, forsvarlig handling, hr. minister!

Niels Sindal, Holmevænget 7, Ærøskøbing, er MF (S), valgt i Fyns Amt.

Fynske job sendes til Jylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce