Fyn ruster sig på it-området

Finn Brunse (S) borgmester - Tommerup Kommune

Fyn ruster sig på it-området

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Globalisering og internationalisering er noget, der tales meget om i relation til fremtidsudsigterne og mulighederne for det danske samfund.

Statsministeren foreslog således i valgkampen oprettelse af et globaliseringsråd med henblik på at forberede Danmark til den øgede konkurrence på de traditionelle danske kerneområder.

Dansk Industri har netop offentliggjort en sammenligning af regionernes globaliseringsparathed. Sammenligningen er bygget op omkring 12 udvalgte faktorer af særlig stor betydning for den internationale konkurrencedygtighed. Ca. halvdelen af disse beskæftiger sig med internationale forhold med direkte relation til regionens virksomheder.

De fynske virksomheder scorer generelt fint på de fleste af disse faktorer. Det lover godt for evnen til at gennemføre de omstillinger og den udvikling, som er nødvendige for, at erhvervslivet kan overleve og finde nye vækstområder.

Ikke mindst for de fire områder, som Fyn har valgt at satse særligt på under "Odense som Brobygger" (robotteknologi, biomedicin, planter til sundhed samt informations-og kommunikationsteknologi) med henblik på at udvikle nye videnbaserede beskæftigelsesmuligheder, er netop internationalisering en vigtig forudsætning for, at det kan lykkes at skaffe nye indtægter til regionen.

Derfor arbejdes der selvfølgelig godt og konstruktivt med internationalisering inden for disse områder, så man kan måle sig med de bedste ude i verden.

Det gælder også på it-området. Her har vi igennem de senere år set en god udvikling i det forskningsmæssige og uddannelsesmæssige samarbejde med udlandet, ligesom der er en stigende udvikling i fynske virksomheders forretningsmæssige engagementer.

Dette har på det seneste givet sig udslag i en meget fin anerkendelse fra WHO af det meget kvalificerede arbejde, som gøres fra Center for Sundhedstelematik. Nævnes skal også TietgenSkolens frugtbare engagement i det Virtuelle Baltiske Universitet.

Inden for det seneste års tid har Informationssamfund Fyn været katalysator for fynsk deltagelse i et større europæisk netværk af regioner, som nu har etableret et formelt samarbejdsorgan, Prelude Challenge, hvor de forskellige regioner får mulighed for at engagere gode kræfter i erfaringsudveksling og projektsamarbejde på det forskningsmæssige område bl.a. i relation til EU's store forskningsprogrammer.

På det seneste har dette engagement givet sig udslag i deltagelse i et konkret internationalt projekt sammen med Odense Kommune og Fyns Amt, hvor Fyn skal være med til at udvikle nye og bedre veje til at skabe opmærksomhed omkring mulighederne for digital selvbetjening og for digital kommunikation mellem borgerne og den offentlige sektor.

Finn Brunse, Tobovej 85, Tommerup, er borgmester (S) og formand for Informationssamfund Fyn.

Fyn ruster sig på it-området

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce