Fugle og dyr skal beskyttes


Fugle og dyr skal beskyttes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VANDSCOOTERE: Ulrich Bjerg undrer sig i avisen 10/5 over, at der er forbud mod sejlads med vandscootere og nævner, at vi har gode regler, der forbyder sejlads nærmere end 200 meter langs kysten. Det mener Ulrik Bjerg beskytter de badende.

Men dertil er at sige, at vi som mennesker har et etisk ansvar for at beskytte de fugle og dyr, der lever og er helt afhængig af havet. Farvandet rundt omkring Fyn er generelt set lavvandet, og der findes året rundt titusindvis af vandfugle, f.eks. svaner, dykænder mv. En del af disse fuglearter findes også i sommerperioden. F.eks. yngler der 4000-5000 par edderfugle, som ligger med deres unger, bl.a. langs store dele af nordfynskysten, Lillebælt, Helnæs Bugt, Lillebælt og dele af Storebælt/Langelandsbælt. Og atter andre voksne og unge edderfugle og andre dykænder benytter de fynske farvande som rasteområder i samme periode.

Foruden fuglene, der behøver beskyttelse, er farvandet omkring Fyn generelt rig på f.eks. marsvin. Farvandet ud for Nordfyn er således et af landets bedste yngleområder for denne småhval. I Lillebælt er der inden for de seneste år set flere store hvaler og delfiner.

Som det tør fremgå er det af afgørende betydning, at hurtig sejlads ikke optrappes.

Vandscootere kan sejle på ret lavt vand og kan derved potentielt skræmme og skade disse store vandfuglemængder og hvaler. Vi skulle nødig se bortskræmning af store fugleflokke eller ligefrem oversejling af marsvin.

Fugle og dyr skal beskyttes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce