INTEGRATION: Hellere end stramme familiesammenføringsreglerne skal vi styrke integrationen og dialogen. På den måde vil udlændinge med tiden finde ægtefæller her i landet.

Fremskridtspartiet på Fyn foreslog for nylig at sætte tre meter højt pigtrådshegn om Vollmose. Jeg bor i Vollsmose-området lige uden for firkanten, så jeg ville få et problem. Hvordan skulle jeg kunne komme ind til mine danske og udenlandske venner - eller blot handle ind i centeret?

Vi skal have tryghed. Men tankegangen, der ligger bag at sætte hegn om dem, der er anderledes, er gal. Det er prøvet før i Europa med Jerntæppet. I USA ser vi konsekvenserne af frygtens politik: flere og flere fængsles. USA er sammen med Kina blandt de samfund i verden, der fængsler mest i forhold til indbyggertal. Her lever de fattige og de rige adskilt bag hver sin pigtråd - de fattige i fængsler, de rige i gated cities med vagter bag pigtrådafspærringer.

Det betyder bare, at man nu må bruge våben - og kriminaliteten bliver hårdere.

Vælgerne har mulighed for at vælge én, der bor i området, og er i direkte dialog med grupper med anden etnisk baggrund end dansk. I dette møde, ansigt til ansigt, kan meget siges, også det, der opfattes som ubehageligt, når det siges af én, man ikke kender. Som den kloge Yoda siger i Star Wars: Frygten er vejen til den mørke side. Frygt fører til vrede, vrede til had. Had fører til lidelser.

Nogle skaber fællesskab, andre skaber had og frygt. Valget er dit.
  • fyens.dk