Frode Fredegod


Frode Fredegod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Steffen Møller

Skatteminister Frode Sørensen er et anderledes væsen end tidligere skatteministre i Danmark. Han efterfulgte Ole Stavad - også kendt som den mest ihærdige skatteminister i Danmark nogensinde.

Frode Sørensen har netop erkendt, at de skatteplagede danskere end ikke kan bidrage mere til forbedringer af miljøet gennem flere miljøafgifter.

Det var ellers læren fra miljøminister Svend Auken - at desto højere miljøafgifter desto bedre miljø.

Nu kommer "Frode Fredegod" og freder dansk borgere mod bedre miljø - ved at udtale, at danskerne ikke for tiden har råd til flere eller højere miljøskatter og afgifter. Derfor har han fået sit tilnavn. Han freder danskernes pengepung mod flere miljøafgifter.

Den er nemlig helt gal på Fyn.

Det er beregnet, at fynboerne siden 1998 gennemsnitligt har mistet cirka 25.000 kroner årligt i højere skatter, miljøafgifter og energipriser - og at det nu går ud over fynboernes kreditværdighed og de fynske ejendomspriser.

Hvad med miljøet? Det var der desværre ikke råd til at forbedre. Miljøafgifterne blev ikke brugt til at forbedre miljøet - de blev brugt til alle mulige andre formål.

Forgæves betaling for en vare, der ikke bliver leveret. En klar sag for forbrugerombudsmanden.

Og mange fynske kommuner er i disse dage ved at sende nye regninger ud til borgerne. Der skal betales en afgift for adgangen til at anvende de kommunale opsamlingspladser for affald.

Ejendomsskatterne er ved at blive skrevet ud - de stiger, som sædvanligt, ikke mindst som følge af, at den kommunale renovation og affaldsdeponering stiger i pris.

"Frode Fredegod" kan godte sig. Miljøafgifterne stiger i kommunerne - det indgår i den kommunale valgkamp.

Frode og Svend er fredet i valgkampen til Folketinget.

Smart manøvre - men hvem betaler? Det gør borgerne, så de ikke kan betale deres boligudgifter, så de nu i stigende grad kommer i RKI - Ribers liste over dårlige betalere - og dermed straffes i deres dagligdag.

Hykleriet om miljøafgifterne og deres betydning for miljøet står nu klart. "Frode Fredegod" har ikke fredet danskerne. Blot flyttet regningen over på kommunerne.

Og Svend griner smørret. Han er ikke til at angribe i denne omgang.

Men der kommer en dag, hvor danskerne ikke længer vil acceptere at betale 13 gange mere for elektricitet, end det koster at købe på den internationale børs, at betale syv gange mere for naturgas og olie til opvarmning og give tilskud til såkaldt miljøvenlig energi svarende til to trækprocenter årligt.

Der kommer en dag, hvor danskerne vil forlange at se et reelt regnestykke over anvendelsen af deres beskattede miljøudgifter - betalt med indkomstbeskattede kroner.

Danskerne vil gøre meget for at gøre det rigtige - men de er ikke til at spøge med, hvis de opdager, at de godtroende betaler til miljøet - og så pengene anvendes til alle mulige andre formål.

Steffen Møller er cheføkonom.

Frode Fredegod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce