Frikvarter i en børnehave


Frikvarter i en børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Chefredaktør Peter Rasmussen
Michael Nørgaard
Debat. 

En gang i mellem får man bare nok af ord som "politikerlede" og "Christiansborg er som en børnehave". Oftest kommer de ud af munden på mennesker, der alligevel ikke interesserer sig for politik, og på den måde giver sig selv fri for at sætte sig ind i ting, der keder dem. Det hele er politikernes skyld. De er dumme og barnlige. Og derfor behøver man heldigvis ikke at have en mening om vandmiljøplaner eller erhvervspakker eller at vade ned i stemmeboksen, bare fordi der er kommunalvalg. Tæt på en tredjedel af de stemmeberettigede blev faktisk væk sidste gang. 

Men en gang i mellem er der noget om snakken. Dansk politik producerer i perioder historier, som man skulle tro var hentet ud af skole/hjem-samtalen i en daginstitution. Eller måske nærmere i en 10. klasse, hvor hormonerne så småt begynder at skygge for det almindelige udsyn. Lige nu er det Naser Khader, der tumler rundt i skolegården og beskylder den kvindelige imam Sherin Khankan for at lyve, og at det er hende, der var vild med Khader - og ikke omvendt - og at han har beviser. Og billeder. Hvis det skulle være. Basta bom!

Aj, det sidste var noget jeg fandt på. Altså "basta bom". Alt det andet er rigtig nok.

Det hele startede med, at Sherin Khankan fik 700.000 offentlige støttekroner til sit projekt , Exitcirklen, der hjælper undertrykte muslimske kvinder. Naser Khader underskrev sammen med blandt andre Martin Henriksen fra DF en protest mod udbetalingen med henvisning til, at Sherin Khankan ikke eksplicit nok havde taget afstand fra sharia-lovgivningen og dermed fra stening og piskeslag.

Den udlægning afviser Sherin Khankan fuldstændig og er i gang med at forberede en injuriesag mod Khader. Hun løfter samtidig muligheden for, at det hele bunder i, at hun og Naser Khader havde et forhold for 18 år siden, og at det kan være afvisningen dengang, som han stadig er sur over. Khader har svaret igen med en mail, hvor han med en 10. klasses elevs modenhed anfører, citat: "Har jeg friet til dig? Hvornår? Hvorfor lyver du? Jeg har dokumentation på det modsatte. Men jeg har valgt ikke at fortælle det til nogen". Og mailen ender med, at Khader fortæller, at han stadig har de fotos som Sherin sendte til ham dengang.

Allerede her kunne man godt bruge en voksen, der kom ind og sagde: "Så siger vi godt".  Men den får lov til at køre videre med, at Sherin Khankan nu føler sig truet til tavshed af de billeder, som Khader ifølge hendes opfattelse truer med at offentliggøre. Og nu er der så flere politikere fra blandt andet Alternativet og De Radikale, der mener, at Pia Kjærsgaard skal bringe sagen for Folketingets præsidium. Helt ærligt. Mon ikke de har mere væsentlige ting at tage sig til?

Meget bedre står det ikke til i Slagelse, hvor man ikke har været i stand til at finde en borgmester. Så man har fundet to. John Dyrby Paulsen (S) og Villum Christensen (LA) blev i sidste uge enige om at dele borgmesterposten med to år til hver. Hvordan det i praksis skal lade sig gøre - og om det overhovedet er lovligt - må tiden vise. Men beslutningen er lavet af det stof, der får folk til at sige ord som "politikerlede" og "Christiansborg er som en børnehave". Også selv om de faktisk interesserer sig for politik.

Frikvarter i en børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce