Frækt eller foruroligende


Frækt eller foruroligende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under mødet med sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) forsøgte han sig igen med påstanden om, at der fortsat kan være fødsler på Svendborg Sygehus også efter 2018. Ansvaret for det placerer han elegant på regionsrådets skuldre.

Det er teori. Inden debatten om sygehusstrukturen var fødslerne i Svendborg truet, fordi der ikke er en egentlig børneafdeling på sygehuset. Det mente sundhedsstyrelsen var ubetinget nødvendigt. Nu kan fødslerne godt fortsætte trods det, at beredskabet efter regeringens plan bliver forringet.

Taler ministeren mod bedre vidende, er det frækt. Ved han ikke, hvad han taler om, er det foruroligende.

I region Nordjylland vil der fortsat kunne opretholdes en akutfunktion på Hjørring Sygehus på trods af, at befolkningsunderlaget kun er på 170.000 mennesker. På Sydfyn skal der være mindst 200.000 før noget tilsvarende kan tænkes.

Ministeren indledte med at kalde det "pip" at transportere mennesker fra Odense til Svendborg Sygehus, men kom dog heldigvis med lidt mildere udtryk, efterhånden som presset på ham steg.

Alligevel vil han ikke lytte til argumenterne om, at afstanden fra Langelands udkant til Odense er på 90 km, mens den fra Odense til Svendborg blot er 30 km.

Et sygehus, der i 10 år skal leve med en lukningstrussel over hovedet, vil afvikle sig selv.

Når det nuværende dygtige personale efterhånden forlader jobbene, vil det blive vanskeligt at tiltrække arbejdskraft. Altså den stik modsatte situation af nu, hvor der er et pænt ansøgerfelt, hver gang der opslås stillinger. Det kaldes langsom kvælning.

Tilsyneladende er hele planen clearet af med Dansk Folkeparti, der altså støtter ekspertudvalget mod regionsrådets næsten enstemmige beslutning om at opretholde akutberedskabet.

Det kan blive en vanskelig opgave at forklare vælgerne, hvorfor Danmarks udkantsområder skal betale prisen for en centralisering af job- og uddannelsesmulighederne.

I akutgruppen er vi glade for bedre behandlingsmuligheder - både de muligheder som et nyt sygehus giver, men også den indsats der skal være før indlæggelsen - altså undervejs fra et skade-/uheldssted til behandling. Men vi vil gerne se disse tiltag realiseret og finansieret, før vi tør stole på, at det bliver virkelighed.

Realiseringen af dem betyder dog ikke, at akutfunktionen og tilhørende lægelige specialer kan undværes på Svendborg Sygehus.

Frækt eller foruroligende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce