Forståelse og respekt

Erik Simonsen

Forståelse og respekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ramadan- og kulturfest

Integration er en af de rigtig store opgaver, vi står med i Odense Kommune. Vi gør meget på mange fronter og har haft held med også mere utraditionelle tiltag som eksempelvis ramadan- og kulturfesten, som Rachel Adelberg Johansen i sit indlæg i Fyens Stiftstidende den 19. august undrer sig over.

Integration kan gøres på mange måder, men dybest set handler det om at skabe gensidig forståelse og respekt.

En af de bedste og mest enkle måder at opnå det på, er ved at lade mennesker mødes og tale sammen. Her kan en fest udgøre en god og befordrende ramme. Det viste sidste års ramadanfest, som blev noget af et tilløbsstykke: Langt over tusinde personer - både indvandrere og danskere - fandt vej til teltene på Flakhaven for at se hinanden i øjnene og debattere, høre musik, få smagsoplevelser og meget meget mere.

Det tør vi godt i al ubeskedenhed kalde for en succes. Derfor har kommunen i fællesskab med Integrationsrådet i Odense også besluttet at holde fest igen i år.

Når festen indeholder ordet "ramadan" er det historisk betinget. Idéen til at holde den første integrationsfremmende fest sidste år kom frem efter en stribe offentlige dialogmøder.

Dialogmøder, som Odenses Integrationsråd og kommunen fik sat i stand i kølvandet på det, der er blevet kendt som "terrorsagen fra Vollsmose" og som skulle aflive ufortjente, negative myter omkring bydelen.

For at sikre en vis genkendelseseffekt har vi valgt at fastholde arrangementets navn men med en ikke uvæsentlig tilføjelse: Nemlig Ramadan- og kulturfest.

Man kan udmærket forestille sig, at vi - hvis begivenheden igen bliver en succes - næste år indbyder under overskriften integrationsfest, samhørighedsfest, folkefest eller måske noget helt fjerde. Det væsentlige er, at vi når vores mål.

Og målet er helt klart at få så mange etniske foreninger uanset religiøst tilhørsforhold som muligt til at stille op som medværter og dermed få en så bred og god dialog og så mange gæster som overhovedet muligt.

Derfor er vi også glade for at mange forskellige foreninger har meldt deres deltagelse i år. Og det er vores store håb at rigtig mange odenseanere vil være med til festen.

I er alle sammen rigtig hjertelig velkomne! Arrangementet løber af stablen mandag den 6. oktober på Flakhaven ved rådhuset.

Forståelse og respekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce