Forskelsbehandling?

Anne Baastrup

Forskelsbehandling?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

sundhedsforsikring

af anne baastrup

MF (SF), medlem af Sundhedsudvalget, Frederikstadsgade 1, København V

Ifølge Sundhedsloven har alle let og lige adgang til behandling i sundhedsvæsenet. Det er altså ikke pengepungens størrelse, der skal være afgørende.

Men sådan er det desværre ikke i virkeligheden. I dag bøjes loven ofte således, at hvis man har en arbejdsgiverbetalt sundhedsforsikring, så kommer man forrest i køen. Simpelthen fordi de private behandlere har et økonomisk incitament til at behandle patienter med forsikringsordninger.  

Men for at gøre ondt værre, så bliver systemet oven i købet favoriseret af det offentlige, fordi arbejdsgiverne kan trække udgifterne til sundhedsforsikringer fra i skat. På den måde kommer almindelige borgere uden sundhedsforsikringer til at medfinansiere, at andre kommer foran dem selv i køen til behandling. 

Ud over at det synes at være i strid med sundhedsloven, så synes vi, det er et uværdigt system, som burde laves om. Det skal ikke være sådan, at det er dem med penge, der får behandling først, men altid en sundheds- og lægefaglig vurdering, der skal være afgørende.

Derfor burde man forbyde denne forskelsbehandling og dette spild af penge og bruge de sparede midler på at nedsætte behandlingstiden i det offentlige sundhedsvæsen, så ingen danskere føler behov for at købe private sundhedsforsikringer.

Men det har lange udsigter. I SF har vi i snart to måneder forsøgt at få et svar fra sundhedsministeren, om han kan be- eller afkræfte om denne forskelsbehandling finder sted, og om han mener, den er i harmoni med § 2 i sundhedsloven, der knæsætter princippet om fri og lige behandling.

Foreløbig forgæves.

Forskelsbehandling?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce