Forskelsbehandling

Mikkel Dragmose-Hansen

Forskelsbehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

sygehuse

I Danmark har vi tradition for lige adgang til behandlingssystemet og særdeles lige adgang til behandling på hospitalerne. I dag er den lige adgang ved at blive afskaffet af markedshensyn og af fantasiønsker om, at øget konkurrenceevne vil gavne patienterne.

Vi er på et stadie, hvor de offentlige bliver stillet over for et øget udbud af private sygehuse, som favoritiseres af den borgerlige regering.

I dag er der således særbehandling til de private sygehuse, mens man langsomt, men sikkert, udsulter de offentlige sygehuse.

Konkret foregår det ved, at man giver de private flere penge for operationerne, som udføres.

Her følger et eksempel: Hvis en patient skal have indsat et kunstigt knæled, så koster operationen 32.540,50 kr., som det offentlige sygehus får udbetalt af regionerne.

Hvis samme patient med samme situation til gengæld bliver opereret hos et privat sygehus, bliver der udbetalt 52.516 kr. - altså en forskel på hele 19.975,50 kr.

Som borger bør man føle sig snydt af denne forskelsbehandling, da selvsamme penge ville kunne højne de offentlige behandlingstilbud og behandlingstider, som sikres ved at flere patienter bliver opereret, når man har flere midler til rådighed.

I stedet for at prioritere behandlingen af flere patienter, vil den borgerlige regering altså hellere prioritere konkurrence i sektoren og sikre, de private får overskud.

Enhver som har været syg, er syg eller frygter at blive syg, bør have store betænkeligheder ved denne ordning og denne tankegang.

Jeg håber personligt, at forskelsbehandlingen stoppes her og nu, så vi kan få behandlet flere mennesker.

Dette handler jo grundlæggende om at sikre den bedste offentlige behandling - hverken mere eller mindre kan man forvente, som patient.

Forskelsbehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce