Forskellige priser for samme ydelse


Forskellige priser for samme ydelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

fynbus

Jeg pendler dagligt med tog mellem Årslev og Odense Universitetshospital. Vi pendlere kommer efterhånden til at kende hinanden, og ved et tilfælde har vi fundet ud af, at vi ikke betaler det samme for vores pendlerkort.

Nogle er så heldige, at de kan få pendlerkort ved DSB til DSB's pris, dvs. to zoner som annonceret på DSB's hjemmeside - i alt for 30 dage kr. 480.

Andre er ikke så heldige, de må pænt betale kr. 525 for samme rute - denne pris fås både ved DSB og ved Fynbus, hvis man skulle være interesseret i at købe der.

Og hvordan kan det så lade sig gøre, at prisen for samme ydelse kan variere ved samme firma?

Jo, DSB har lavet en aftale med Fynbus om, at når man køber pendlerkort inden for det gamle Fyns Amt, så er det til Fynbus' takster, dvs. kr. 525 for tre zoner via Fynbus fra Årslev til OUH.

Den lave pris på kr. 480, som man kan være heldig at få lov at slippe med ved DSB, er den pris, DSB normalt tager for et pendlerkort til to zoner, men kun når man ikke kører alene inden for det gamle Fyns Amt.

Forskellen i kontanter er således kr. 45 pr. 30 dage, hvilket på et år nemt kan løbe op i flere hundrede kr. - noget som nok kan mærkes en smule i de fleste familier.

Og det er så op til ekspedienten ved DSB, om man skal betale den høje eller den lave pris, dvs. om man skal betale den "rigtige" (dyre) pris, som er den officielle aftale, eller om man kan tale sig til at nøjes med DSB's egen pris.

Fynbus vil sandsynligvis påpege, at man med et pendlerkort købt hos dem (eller til deres pris) har man muligheden for at køre med sit pendlerkort inden for hele den tredje zones grænser, hvilket kan bringe en lidt mere rundt i området, end man kan komme med sit DSB-pendlerkort, men kortet bliver ikke billigere ved Fynbus, selv om man ikke benytter sig af dette, og man har ikke mulighed for at vælge det fra.

Alt i alt finder jeg det meget besynderligt - og langt fra brugervenligt - at man ved DSB har indgået en aftale med Fynbus om, at pendlerpassagererne skal betale mere for en strækning, end DSB normalt selv tager for samme strækning.

Jeg har, forgæves, forsøgt at få oplyst baggrunden til denne aftale ved Fynbus.

Forskellige priser for samme ydelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce