Forskellig krigslogik


Forskellig krigslogik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LIBANON: Mogens Lykketoft fra Socialdemokratiet mener, at Israels militære aggression i Libanon er helt ude af proportion, for "de har ikke mulighed for at nedkæmpe Hizbollah ved at sønderbombe civile," som han udtaler.

Nu skal jeg ikke være fortaler for drab på kvinder og børn, men som sædvanlig er Socialdemokratiet på afveje og vil høste nogle billige humane point.

Da partiets tidligere formand støttede NATO's krig mod det tidligere Jugoslavien, var det "humane bomber," som Poul Nyrup så tåbeligt udtalte det. Da NATO's klyngebomber fra op til fem kilometers højde slog civile ihjel i skoler, børnehaver, tv stationer, tog og ambassader, da var moralen, at hensigten helliger midlet. Da var krig godt, for Milosevic var ikke human.

Socialdemokratiet og Lykketoft har altså ikke noget imod at slå civile ihjel, det skal bare være de rigtige.

Men Israel, der står over for en terroristorganisation, der heller ikke er human - den gemmer sig blandt civile og afskyder raketter mod Israel - må ikke svare igen med at bombe de steder, hvor fjenden befinder sig, for "de har ikke mulighed for at nedkæmpe Hizbollah".

For israelere er krigens logik altså ikke den samme som europæernes, på trods af at det endda er eget land, man kæmper for. Krig er en krigsforbrydelse, når den bliver begået af jøder.

Samme dag som Israel bombede Qana, regnede raketterne ned over byen Kiryat. Som tv-stationen Foxnew i skrivende stund viser (30/7), rejser røgsky efter røgsky sig rundt omkring på marker og i byen. Sirenerne hyler stort set det meste af dagen, men hvem interesserer sig for Kiryat, når det kun er jøder. Israelerne siger i øvrigt, de har video af Hizbollah, der afskyder raketter fra byen Qana.

Det er i øvrigt ikke for at nedkæmpe Hizbollah, Israel angriber landsbyer, hvor terrororganisationen gemmer sig, men for at stoppe raketangreb på egne byer. Hizbollah kan ikke bekæmpes fra luften, og det ved Israel naturligvis godt.

Ingen regering i verden kan holde til, at raketter regner ned over egne byer, uden at den svarer igen. Man kan ikke psykologisk forlange, at ens egne civile skal ofres for at skåne fjendens. Og Libanon er fjenden, da over 80 procent støtter Hizbollah-terroristernes angreb på Israel.

At ikke langt flere israelere er slået ihjel af de mere end 1500 raketter, der er sendt af sted mod Israel, er ikke i hvert fald Hizbollahs skyld. Skal vi gætte på, at der intet ramaskrig var sket, hvis ofrene havde været israelske.

Forskellig krigslogik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce