Fornuftige fynboer


Fornuftige fynboer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PISA-RAPPORTEN: Hvor var det godt at læse i Fyens Stiftstidende den 9. december, at fynske skoleledere bevarer overblikket i disse PISA-tider og går ind for dialog i stedet for straf! Herligt at se TV 2 Nyheder fra Tommerup Skole, hvor Marianne Kyed uddelte Smiley'er til tre tidligere uromagere - fokus på det positive i stedet for at true med bål og brand!

Det kunne Venstres Ulla Tørnæs og Gitte Lillelund Bech lære noget af! Det er ynkeligt at se, hvordan de hele tiden danser efter Louise Freverts pibe.

Selvfølgelig skal der være arbejdsro i skolen, børnene skal opføre sig ordentligt overfor medarbejdere og hinanden, sådan har det altid været - også før Venstre og Dansk Folkeparti gik i spåner over PISA 2, men disciplin skal vel ikke "bankes" ind i børnene - uanset om de er indvandrerbørn eller urolige drenge! Børn i Danmark er opdraget demokratisk. Det er ikke ensbetydende med kæft, trit og retning og terperi, men med retten til at udtrykke sig selvstændigt. Første betingelse for ro er motivation, dernæst er det forældreopdragelse og samarbejdet mellem skolen og hjemmet om barnets læring. Barnet skal nu engang tilbringe undervisningstiden i klassen for at lære noget.

Derfor er det absurd, når GLB mener, der skal gøres mere brug af de allerede eksisterende sanktioner som eftersidning, blive sat udenfor døren og bortvisning en uge af gangen! Gid Venstre og DF ville fokusere mere på det gode end på alt det onde, der skal straffes for - og tro på, at lærere og forældre er ansvarsbevidste mennesker, der ønsker, at deres børn skal lære mest muligt.

Hvad med at have tillid til hinanden i stedet for hele tiden at skulle sætte nogen i gabestokken for ikke at have højt nok gennemsnit eller ikke at have ordensregler. Hvor er lige det "berømte Venstre går ind for det frie valg" med alle de begrænsninger, der er blevet lagt for skolerne og børnene de sidste par år?

Fornuftige fynboer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce