Forkert fortolkning


Forkert fortolkning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FRIHEDSRETTIGHEDER: Masoum Moradi angriber i Fyens Stiftstidende 27/12 Dansk Folkeparti for hykleri. Angrebet skyldes en udbredt misforståelse. Den går på, at DF ikke er tilhænger af, at alle mennesker skal omfattes af frihedsrettighederne forstået på den måde, at staten ikke må foretage vilkårlige overgreb på sin befolkning.

Moradi's fortolkning af frihedsrettighederne går på, at frihedsrettighederne også drejer sig om sociale rettigheder, og disse er universelle. Kort fortalt ønsker DF, at alle mennesker skal være indbefattet af frihedsrettighederne i betydningen af, at staten ikke må undertrykke individet.

De sociale rettigheder såsom ret til bolig, sociale overførsler, pensioner etc. er ikke og skal ikke være universelle. Disse skal forhandles inden for enkeltstaternes rammer. Det betyder således, at der kan være væsentlige forskelle i niveauet på indkomstoverførsler landene imellem.

Af kulturelle og religiøse årsager kan der også være store forskelle i den måde, mennesker interagerer i forskellige stater. Derfor vender DF sig mod fortolkningen af frihedsrettighederne som retten til at bosætte sig i andre lande, selv om et individ måtte føle sine frihedsrettigheder krænket. Nationalstaterne må selv suverænt afgøre, hvem de ønsker at modtage som immigranter og naturligvis kunne stille krav til disse.

Hvad angår den tyrkiske stat, så opfylder denne ikke de tyrkiske borgeres krav på fravær af vilkårlige overgreb mod sig. Derfor opfylder Tyrkiet ikke kravene til optagelse i EU.

Forkert fortolkning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce