Fordele ved fædrebarsel

Daniella Wellejus

Fordele ved fædrebarsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

POLITIK: Svar til Kirsten Lassen (22/1). Socialdemokraterne vil ikke tvinge nogen mænd til barselsorlov, men vi vil give dem muligheden for det i en periode, som ikke kan overføres til moderen. Skulle der så være nogle mænd, der ikke har lyst til eller mulighed for at knytte de tætte bånd til deres børn, som samværet med et spædbarn giver, så kan de bare lade være.

Jeg tvivler dog på, at der er mange fædre, der ikke har lyst til at bruge en længere periode på at lære deres nye barn at kende. Problemet er nok snarere muligheden. For desværre er det sådan, at mænd, der ønsker mere end 14 dages barsel, ofte bliver mødt med uforståenhed og det, der er værre.

I andre nordiske lande kan vi se, at øremærket fædrebarsel kan være med til at ændre dette.

En anden begrænsning for fædres mulighed i dag er lønnen. Det er stadig sådan, at mændene oftest tjener mest. Derfor kan deres løn være svær at undvære gennem længere tid. Det er det, der gør den centrale barselsfond så vigtig, for med den bliver den økonomiske forhindring stærkt minimeret.

Det er en sag for Folketinget, fordi den store forskel på mænds og kvinders barsel har stor negativ betydning for ligestillingen. Den forringer kvinders karrieremuligheder i forhold til deres mandlige kolleger, og fordi man ikke indbetaler til pension under barsel betyder den, at kvinderne også i alderdommen er langt dårligere stillet økonomisk end mændene.

Andre fordele ved fædrebarsel er, at skilsmisseprocenten falder drastisk, jo længere barselsorlov far tager, og at mænd, der har været på længere barsel, bliver bedre medarbejdere, da de bliver mere effektive og bedre til at organisere.

Så imens du griner billigt, vil Socialdemokraterne kæmpe videre for at få indført øremærket fædrebarsel, og så er det jo heldigvis sådan, at den der ler sidst, ler bedst.

Fordele ved fædrebarsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce