Forældre i lukningsramt børnehave: Man rammer kerneværdierne

Forældrerådet i Pyramiden undrer sig over, at de ikke blev hørt. Foto: Martin Ramsgaard.

Forældre i lukningsramt børnehave: Man rammer kerneværdierne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pyramiden er en yderst velfungerende børnehave hvor børn, forældre og personale trives.

Vi har den eneste bygning på Langeland, som rent faktisk er bygget som en børnehave. De øvrige bygninger har haft helt andre formål.

På Langeland nyder vi godt af provinsens goder, det er det brand, vi har udadtil, og vi har indtil videre tre børnehaver i Midt Langeland Dagtilbud, som alle står for noget forskelligt. Som er forskellige i størrelse med den fordel, at der er lidt til ethvert barn.

Børn er forskellige, nogle børn trives i dagpleje, andre trives i et vuggestuemiljø, og så er der de børn, som hjemmepasses i vante rammer. Lægger man børnehaverne sammen, tilgodeser man ikke længere det faktum, at børn er forskellige. Der er ikke længere et tilbud i Midt Langeland, som kan tilgodese de børn, som har brug for mindre rammer.

Vi forældre, som har børn i børnehavealderen, har mange af os selv været børn på de små landsbyskoler, som husker, dengang nærværet var en kerneværdi i ens institutionsliv. I dag kan det ikke blive stort nok, fordi der skal spares penge.

Man ser ikke længere på kvaliteten af børnepasningen, men har kun effektiviseringen for øje. Måske er det, fordi størsteparten af politikerne i kommunalbestyrelsen ikke længere har børn i børnehavealderen.

Vi som forældre i Midt Langeland Dagtilbud ser med bekymring på den fremtid, som politikerne er ved at forme for vores børn. En hverdag i en børnehave med en betydelig overbelægning i alt for små rammer.

Endelig undrer vi os over, at et så væsentligt punkt som at lukke Pyramiden kan komme frem uden at have været sendt i høring i forældrebestyrelsen, inden man traf en beslutning. Hvorfor har man ikke set de fysiske rammer, talt med fagpersonalet, der om nogen ved, hvad det handler om i hverdagen?

Det kan være svært at få øje på det gode børneliv fra et skrivebord - og det i en kommune, hvor man angiver at lægge stor vægt på borgerinddragelse.

Langeland bryster sig af at have borgerinddragelse som en kerneværdi, men hvor er den borgerinddragelse, når en beslutning som denne trækkes ned over hovedet på os?

Forældre i lukningsramt børnehave: Man rammer kerneværdierne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce