For indviklede regler for virksomhederne

Claus Larsen

For indviklede regler for virksomhederne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

gulpladebiler

af Claus Larsen

direktør, formand for Dansk Byggeri Fyn, S. Guldfeldt Nielsen A/S, Ejlskovsgade 15, Odense C

Det står efterhånden klart for de fleste, at reglerne for virksomhedernes brug af varebiler på gule plader er alt for indviklede. Reglerne er tilsyneladende opfundet bag et skrivebord og kan slet ikke matche den virkelighed, virksomhederne skal agere i.

De er simpelthen for komplicerede at administrere i praksis. Kompleksiteten bliver ikke bedre af, at gulpladebilerne er reguleret af både moms- og skattelovgivningen - og at de to regelsæt nærmest modsiger hinanden.

Et bredt flertal i Folketinget ønsker at forenkle og forbedre reglerne, og skatteministeren har nu endelig nedsat en arbejdsgruppe, der skal se reglerne efter i sømmene.

Det er vigtig, at arbejdsgruppen kommer frem til reelle forenklinger, ligesom reglerne skal tilpasses den måde, moderne virksomheder betjener sine kunder på. Det skal med andre ord være slut med komplicerede moms- og skatteregler, der unødigt spænder ben for en rationel drift af danske virksomheder. Det skal det nyvalgte folketing sørge for.

De nuværende regler udgør en stor administrativ byrde for virksomhederne, svækker både medarbejdernes og virksomhedernes retssikkerhed og fører til, at varebiler kører tusindvis af unødvendige kilometer på de danske veje hver morgen og eftermiddag. Til gene for kunder, trængsel og miljø.

For mange virksomhedsejere og medarbejdere fylder problemstillingen meget i hverdagen.

For indviklede regler for virksomhederne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce