For 10 år siden var sygehusvæsenet så godt på Fyn


For 10 år siden var sygehusvæsenet så godt på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Arne RasmussenEgevej 1, Bogense

SYGEHUSE: For cirka 10 år siden havde Bogense, Assens, Faaborg og så videre et velfungerende sygehusvæsen, der kunne dække de fleste sygdomstilfælde. Ventetid var næsten ukendt. Større operationer og indviklede sygdomstilfælde blev overført til Odense og Middelfart - en fornuftig ordning, som bevirkede, at 80 procent af samtlige sygdomstilfælde kunne behandles i nærområdet. Dette var især godt for patienten, dennes familier, venner, ansatte, forretningsforbindelser med videre, og især for de ældre del af befolkningen.

Nogen må have ment, at sygehusvæsenet ville blive mere effektivt ved en centralisering. Selvom der var mange protester og utallige påstande om både dyrere drift og opståen af ventelister, lyttede et flertal i amtsrådet ikke, men gennemførte en begyndende centralisering.

Selvom man nu kan se resultatet, idet ventelisterne på en lang række områder er helt uhyrlige, ligesom sygehusvæsenets omkostninger er steget med raketfart, fortsatte et flertal i det tidligere amtsråd med at udradere sygehusene i randkommunerne.

Udover mistede arbejdspladser betyder dette et voldsomt fald i livskvaliteten i randkommunerne, idet det lille sygehus repræsenterede nærkontakten, det trygge, den personlige service, hyppige besøg af familie og venner, mens det store centrale sygehus betyder fremmedgørelse, vanskeligere forhold for besøgende, øgede omkostninger til transport, længere tidsforbrug og usikkerhed for især ældre vedrørende lokaler, transport med videre.

De mange klager over ambulancetjenesten, der skulle kompensere for sygehusnedlæggelsen, taler for sig selv.

For 10 år siden var sygehusvæsenet så godt på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce