Folkeoplysning er vigtigere


Folkeoplysning er vigtigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Kristian Grønbæk AndersenMøllevej 11, Skt. Klemens, formand for FO, 1. viceamtsborgmester (R)

NEDSKÆRING: Regeringen truer med nye nedskæringer på folkeoplysningen. I de sidste 10 år er deltagerbetalingen steget ganske meget. I dag betaler aftenskoledeltagerne normalt mere end det offentlige tilskud. Staten betaler således et større tilskud til, at familien Danmark kan få gjort rent (hjemmeservice), end det offentlige giver i tilskud til folkeoplysningen.

Regeringen vil sikkert ledsage sit nedskæringsforslag med, at det ikke kan være rimeligt, at et kursus i "Størens vandring i de russiske floder i 1600-tallet" skal ske for offentlige midler. Her vil regeringen gerne være smagsdommer.

I Frit Oplysningsforbund (FO) ønsker vi, at vores undervisning giver vore kursister ny viden eller nye handlemuligheder. Hvad der er relevant for den enkelte kan kun afgøres af deltageren selv. Samtidig lægger vi vægt på, at undervisningen foregår ved, at mennesker mødes, og nye kontakter etableres om en fælles interesse.

Vi lever i en højeffektiv verden, hvor mange mennesker er reelt enlige og med et svagt kontaktnet. Det menneskelige fællesskab omkring undervisningen er efter FO's opfattelse en vigtig sidegevinst ved undervisningen. Vi synes, folkeoplysningen stadig løser en vigtig samfundsmæssig opgave, som mindst burde udløse samme offentlige tilskud som rengøring i private hjem.

Folkeoplysning er vigtigere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce