Fokuseret indsats

Erik Simonsen

Fokuseret indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

jobcenter

af erik simonsen

medlem af Odense Byråd (NA), rådmand for social- og arbejdsmarkedsforvaltningen

HTS, DI Fyn, Dansk Byggeri og andre repræsentanter for Fyns erhvervsliv efterlyser i Fyens Stiftstidende et skarpt indlæg søndag den 3. februar større partnerskab med de lokale jobcentre.

Som rådmand og dermed politisk ansvarlig for Jobcenter Odense, er jeg glad for at kunne komme virksomhederne i møde.

Én af jobcentrets fornemmeste opgaver er netop at servicere virksomhederne i forhold til arbejdskraft . Centret skal understøtte Odense Kommunes erhvervs- og vækststrategi og gøre byen til et attraktivt sted at etablere og udvikle sig som virksomhed.

Derfor vil Jobcenter Odense også rigtigt gerne i kontakt med virksomheder, der ønsker støtte til at rekruttere nye medarbejdere eller fastholde eksisterende medarbejdere.

Ud over de henvendelser, jobcentret i dag modtager fra arbejdsgivere og de informationsaktiviteter, der gennemføres for at gøre arbejdsgivere opmærksomme på mulighederne for at rekruttere arbejdskraft, så planlægger jobcentret at gennemføre 4500 virksomhedsbesøg i 2008 som led i en udadrettet, fokuseret indsats. Her er målet netop at skabe den tætte dialog og etablere konkrete partnerskabsaftaler med de enkelte firmaer. Altså præcis hvad de fynske erhvervslivsrepræsentanter beder om.

Jobcenter Odense har allerede i dag et samarbejde med bl.a. HTS. Et samarbejde som har resulteret i afholdelsen af to jobmatch-arrangementer, hvor ca. 300 motiverede ledige borgere har fået mulighed for at møde arbejdsgivere med behov for arbejdskraft.

Jobcentret og HTS har efterfølgende drøftet mulighederne for at udbygge dette samarbejdet med virksomhederne, og HTS undersøger i øjeblikket mulighederne i forhold til en række virksomheder.

Det er næppe realistisk eller rationelt at indføre årlige "kontaktsamtaler" med samtlige Odenses 31.000 virksomheder, sådan som HTS foreslår det i sit indlæg. Men måske er en mere fokuseret indsats over for et udsnit af virksomheder en bedre løsning.

Fokuseret indsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce