Fogh opgiver generel kritik


Fogh opgiver generel kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EF-DOMSTOLEN: Fogh var hurtig til at opgive integrationsministerens bebudede felttog mod EF-Domstolen. Hermed opgiver Fogh den generelle kritik af EF-Domstolens udemokratiske adfærd, som der kunne være al mulig grund til at holde fast ved.

I stedet vil Fogh kaste al sin energi ind på at forhindre, at danske statsborgere får mulighed for at bo sammen med deres ægtefælle i Danmark, hvis vedkommende kommer fra et ikke EU-land. Denne indsats står i modsætning til Foghs totale passivitet, da EF-Domstolen i en række domme ændrede grundlæggende ved betingelserne for at føre faglige konflikter i Danmark.

Betydningen af den dom, Fogh nu vil reagere på, er minimal i forhold til konsekvenserne af domstolens afgørelser i Vaxholm, Rüffert og Luxembourgsagerne, der reelt underminerer fagbevægelsens konfliktret og muligheden for at sikre overenskomstmæssige forhold. Her var regeringens reaktion imidlertid straks at tilpasse dansk lov til EF-Domstolens afgørelser.

I det hele taget er der bare inden for de seneste to år blevet truffet en række afgørelser af EF-Domstolen, som burde give anledning til et generelt angreb på denne domstol. I stedet har regeringen og flertallet i Folketinget i alle disse tilfælde bøjet nakken. Kun når det handler om at holde danskernes ægtefæller ude af Danmark reagerer regeringen. Mere usselt kan det ikke blive.

Per Clausen, MF (EL), EU-ordfører, Vestre Fjordvej 34, Aalborg

Fogh opgiver generel kritik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce