Fogh og ikke-besættelsen

Frede Lehrmann, socialpædagog, Brylle

Fogh og ikke-besættelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MELLEMØSTEN: Statsminister Fogh erklærede , at han kom til Mellemøsten for at lytte. Hans argument herfor var, at det ville skabe forhindringer for etableringen af en fredsproces, hvis Europa og Danmark begynder at stille krav til både Israel og palæstinenserne.

Af hensyn til fredsprocessen har statsministeren så indskrænket sig til at stille krav til palæstinenserne. De må, som han har udtrykt det over for den israelske regering, "rykke terrornetværkerne op med rode". Desuden må de indstille sig på kun at få det, statsministeren kalder "en levedygtig palæstinensisk stat".

Bemærkningen om terrornetværkerne fik nogle af de palæstinensiske journalister til hovedrystende at erklære, at "de og alle andre palæstinensere var terrorister".

Fogh forholder sig med sin udtalelse fuldstændig ukritisk til brugen af ordet "terrorisme". At selvmordsaktionerne er meningsløs terrorisme, kan der ikke herske tvivl om, men den israelske regering bruger ordet om et hvilket som helst angreb på de civile og militære israelske besættelsesstyrker. Ved ikke at sondre mellem terrorisme og legitim kamp mod en besættelsesstyrke, gør statsministeren sig til servil medløber i forhold til den israelske besættelsespolitik.

Det samme gør han med sin brug af udtrykket "en levedygtig palæstinensisk stat". Med det udtryk siger han reelt, at han har fuld forståelse for den israelske erobringspolitik. Der lyder ingen krav om fuldstændig ophør af den israelske besættelse fra statsministerens mund. Det, der ifølge statsministeren var ganske utilstedeligt i forbindelse med Iraks besættelse af Kuwait, er tilsyneladende fuldt acceptabelt, når aggressoren er Israel.

Besættelsestiden og samarbejdspolitikken i Danmark har statsministeren ingen problemer med at forholde sig skarpt og tydeligt til. Jeg mindes ikke at have hørt ham tale om, at der 1940-45 var en "konflikt" mellem Danmark og Tyskland, eller om at det havde været tilstrækkeligt, hvis modstandskampen som mål havde haft en "levedygtig" dansk stat eller andet, der var mindre end et totalt ophør af den tyske besættelse.

En kamæleon tager farve efter sine omgivelser. Den evne er den åbenbart ikke ene om at besidde.

Fogh og ikke-besættelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce