Følelsesklod byplanlægning
Af: Asger Bondo, Fabers Allé, Kerteminde

Dagens avis (6/10) afslører flere uhyrligheder for lille Kerteminde. Bl. a. skal privatboliger skyde op omkring den 47 m høje FAF-silo uden så meget som at gå i "dialog" med den, blot ignorere den og være ligeglade med om den står eller falder.

Det må være som et svar på manges bønner, når Realdania efterlyser forsømte bygninger. Realdania er en yderst "velpolstret" forening, der arbejder for at skabe livskvalitet for alle. Vore politikere vil kun gøre noget for velhavende tilflyttere og investorer!

Tænk hvis vi kan få Realdania til at interessere sig for vores Nordhavn! Tænk hvis Realdania i første omgang ville bekoste en arkitektkonkurrence med udgangspunkt i at bruge siloen som grundpille i et byggeri, der i store træk skulle brede sig i det areal, der nu er bebygget med Folkebådscentralen og universitetets huse! Oplægget skulle være at udvikle siloen med restaurant øverst oppe, ferielejligheder eller hotelværelser ned til tredie/fjerdesals højde, nederst og udenom: Bibliotek/kulturcenter, turistbureau, koncert-/teatersal til 800-1000 tilskuere, samt fløje med fleksible torvehaller, åbne om sommeren i godt vejr og lukkede i dårligt og koldt vejr.

Og hvis vi er rigtig heldige, så vil Realdania også støtte vinderprojektet til gennemførelse i en grad, så dette kan hvile i sig selv økonomisk i kraft af lejeindtægterne.

Udgangspunktet er et havneareal uden privatboliger. Og når Kerteminde har fået disse her skitserede faciliteter, vil det vise sig, hvor meget man derudover kan belaste området med. Græs er altid pænt, og der vil være et stigende behov for parkeringspladser i forbindelse med de mange events, som vores dejlige by gerne vil lægge ryg til.