Fodslæbende politikere


Fodslæbende politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

POLITIK: Mange steder rundt om i samfundet har vi i årenes løb haft mange fodslæbende politikere, selv om der aldrig har været brug for dem. I den nye Region Syddanmark er der mindre behov for dem end nogensinde, hvis vi skal have gjort regionen til landets mest dynamiske - og det er vel det, vi alle ønsker.

Vi skal i regionale sammenhænge tænke syddansk i stedet for fynsk. Lad det så bare starte med, at man gør det internt i Venstre - selv om det naturligvis giver nogle skrammer, når det som i Fyens Stiftstidende 6/1 fremstilles som en magtkamp.

Faktisk ville det være velgørende, om man i alle andre partier også havde modet til en sådan magtkamp, så man på sæderne i regionsrådet virkelig får dynamiske politikere, der tænker fremad og fælles for hele regionen - i stedet for fodslæbende politikere, der hænger fast i de historiske amtstraditioner.

Hvis Erling Bonnesens initiativ mht. ikke at få opstillet lunkne eller direkte modstandere af regionen som kandidater til regionsrådet bærer frugt, er det da et internt rivegilde værd. I Region Syddanmark er der behov for fremadskuende dynamiske politikere, der positivt forholder sig til virkeligheden - ogikke af slagsen "dengang var der politikere til". De vil hellere mindes, hvad de har gjort eller ikke gjort i amtsregi. Men uanset hvad vil nutiden og fremtiden altid i politisk henseende være vigtigere end fortiden.

Det må også betegnes som komplet ulogisk og spild af tid, når såkaldte politikere fra Socialdemokraterne og SF bruger en hel time på et amtsrådsmøde til at kritisere den kendsgerning, som kommunalreformen med nedlæggelse af amterne er. Det var bedre, hvis de anvendte tiden på at diskutere, hvad de kan gøre af godt for samfundet inden for de rammer, som kendsgerningerne afstikker. Politikere med den holdning burde slet ikke stille op til regionsrådet.,

Dette er først og fremmest møntet på politikere fra Venstre - men gælder så sandelig også for politikere fra alle andre partier. Det burde have så meget samfundssind og realitetssans, at de trak sig i stilhed.

Jeg bemærkede også i avisens omtale, at Carsten Abild og Torben K. Jørgensen, der tidligere har givet udtryk for, at der var højt til loftet i Venstre, nu mener det modsatte. Sidstnævnte siger direkte, at der er blevet lavt til loftet. Altså: Der er højt til loftet, når han selv fremturer, men det modsatte, når andre siger deres mening. Her forsvandt logikken da vist ud i den blå luft.

Fodslæbende politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce