Flere kunne måske reddes

Masoum Moradi

Flere kunne måske reddes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FARTPOLITIK: Under overskriften "Venstrefløjens prognoser" går læserbrevsskribenten Jørgen Bülow Hansen til angreb på venstrefløjskritik af VK's fartpolitik. Venstrefløjen har nemlig kritiseret VK's politik på området, hvor man blandt andet har sat farten op på motorveje.

Jørgen Bülow Hansen skriver: "Den daværende trafikordfører for SF, Margrete Auken, førte an i korstoget mod denne vanvittige idé, som blev betragtet som grænseløs kynisme".

Han henviser i sit læserbrev til tal fra Vejdirektoratet, der viser, at dødstallet på 463 personer i 2002, er siden faldet støt. Jørgen Bülow Hansen tager med baggrund i disse tal afstand fra det, han kalder "venstrefløjens prognoser".

Til Jørgen Bülow Hansens orientering bør det oplyses, at det faldende dødstal ikke skyldes VK's fartpolitik, men snarere en generel forbedring af køretekniske egenskaber ved moderne biler over alt i den vestlige verden. Den forbedrede teknologi muliggør en mere sikker kørsel for bilisterne. Vi ved således ikke, hvordan tallene havde set ud, hvis hastighedsgrænsen var blevet fastholdt eller var sat ned. Måske var vi under 200 døde om året. I så fald havde vi reddet 100 menneskeliv om året.

Jeg henviser i øvrigt Jørgen Bülow Hansen til artiklen i Fyens Stiftstidende 2/1, hvor der blandt andet står: "2006 blev et mindre blodigt år i den svenske trafik end 2005. Og tallet er det laveste siden 1945. 431 omkom i den svenske trafik.

I Danmark omkom 312 personer i trafikken i 2006. Tallene kan dog ikke umiddelbart sammenlignes, da Danmark har omkring 5,4 millioner indbyggere, mens Sverige har over ni millioner indbyggere".

Den danske venstrefløj med SF i spidsen vil fortsat arbejde for en lavere hastighedsgrænse. Vi tror på, at hastighed har indflydelse på antal trafikdræbte.

Flere kunne måske reddes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce