Flere indvandrere i job. Nu skal vi gøre op med parallelsamfundene


Flere indvandrere i job. Nu skal vi gøre op med parallelsamfundene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hans Christian Schmidt, folketingsmedlem for Venstre, Friggsvang 3, Vojens
Billede
Debat. 

Indvandrere: På nuværende tidspunkt står Danmark stærkt. Meget stærkt. Vi er tæt på at nå den absolutte beskæftigelsesrekord, og dette er mere end bare positivt.

Situationen står i skærende til kontrast til situationen for mindre end 10 år siden, hvor finanskrisen var på sit højeste, ansatte blev afskediget, og økonomien var i bakgear. Nu er situationen en helt anden. Flere virksomheder melder om mangel på arbejdskraft for at kunne imødekomme ordretilgangen. Derfor er det nødvendigt, at vi får alle ressourcer i spil. Både for den enkeltes skyld - og sandelig også for samfundets skyld. En direkte følge af mangel på arbejdskraft er, at vi risikerer en brat opbremsning af økonomien og det opsving, som gunstige konjunkturer, men så sandelig også en ansvarlig økonomisk politik har affødt.

Det er helt centralt, at vi formår at gribe ud efter de muligheder, vi har, for at forlænge opsvinget. For velfærdens og velstandens skyld.

Venstre overtog regeringsmagten i 2015, og siden da er der blevet gennemført en række beskæftigelsesfremmende tiltag. Tiltag, som har hjulpet opsvinget, og tiltag, som har hjulpet flere tusinder af danskere og indvandrere i job. Kontanthjælpsloftet, integrationsydelsen og 225-timers reglen er alt sammen tiltag, som regeringen med Venstre i spidsen har været primus motor for, og det virker. Tallene og statistikken taler deres tydelige sprog.

Det er i særdeleshed positivt, at færre ikke-vestlige indvandrere er på offentlig forsørgelse, og at flere er kommet i job. Men kampen er langtfra slut. Ikke-vestlige indvandrere er stadig overrepræsenteret i forsørgelsesstatistikkerne, og det er derfor vigtigt, at vi fortsætter arbejdet og får endnu flere i job - både for individets og for samfundets skyld.

Det kan nemlig ikke nytte noget, at mange ikke-vestlige indvandrere efter mange år i landet stadig ikke kan ét ord dansk eller ikke er i nærheden af arbejdsmarkedet. Det skal der gøres noget ved, og derfor har regeringen også inden for få dage et udspil om parallelsamfund klar. Et udspil, som for alvor vil gøre op med den dovenskab og mangel på lyst til at integrere sig i det danske samfund, som mange ikke-vestlige indvandrere desværre stadig udviser.

Heldigvis er der også mange ikke-vestlige indvandrere, som tager del i det danske samfund, men vi skal have alvorligt fat i dem, der ikke gør. Vi vil og skal ikke finde os i, at man i Danmark kan leve et helt liv på offentlig forsørgelse uden at yde noget som helst til samfundet, når man i øvrigt er sund og rask. Det vil og skal vi gøre op med.

Flere indvandrere i job. Nu skal vi gøre op med parallelsamfundene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce