Fjenden i os selv


Fjenden i os selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TILGIVELSE: I denne tid har folkeforførere, terrorister og volden kronede dage. Alle taler om "fjenden", både i vest og i øst. Og fjender - dem dræber man vel? I vesten taler vi om de "vilde i øst", der kun er ude på at dræbe og hærge. I øst taler de om fjenden fra vest, "Den store Satan".

Folkeforførerne er dem, der formår at overtale ellers fredelige mennesker til at støtte deres had og vold. Der er kun ganske få virkelige folkeforførere i verden, altså folk, der på globalt plan formår at ødelægge en masse for så mange mange mennesker. Men der er alt for mange, der følger dem.

Hvem eller hvad er den egentlige fjende? Det er dit og mit had, det er mørket i os selv, mørket, hadet og den vold, vi kan forføres til at udøve. Fjenden er i os selv. Og derfor burde vi ikke lade os narre til at tro, at det er naboen, indvandrerne, al Queda, socialisterne eller araberne, der er fjenden. Alt dette er narreværk og indbildning. Fjenden er i dig og i mig. Mørket. Hadet.

Vi burde stå sammen i den fælles kamp mod denne virkelige, men skjulte, indre fjende. Og hvad er midlet til at overvinde den? Kærligheden! For fjender dræber man nemlig ikke, dem tilgiver man, som mesteren fra Nazareth sagde. "Lad den, der er ren, kaste den første sten!"

Fjenden i os selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce