Find nogle flere penge


Find nogle flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

konflikt

af Povl Sonne

sygeplejerske, Tulipanvænget 1, Odense

Konflikten har nu varet i fem uger. Der er aflyst over 250.000 undersøgelser og operationer i landet og alene over 50.000 i Region Syddanmark.

Derfor vil jeg anbefale Folketinget og dermed regeringen til at finde nogle flere penge nu. At regeringen siger, at det er en sag mellem Regionerne og Sundhedskartellet er noget vås.

Regionerne har kun de penge de får tildelt fra staten.

Flere og flere eksperter mener, at der vil komme et regeringsindgreb, og dermed at sygeplejerskerne vil få en lønstigning på 12,8% og at der ikke nedsættes en ligelønskommission.

Det vil for mig at se bl.a. få følgende konsekvenser:

Sygeplejerskerne vil være meget opmærksomme på udelukkende at lave det arbejde, de er ansat til og dermed ikke lave f.eks. lægearbejde, sekretærarbejde, deltage i arbejdsgrupper.

De vil følge deres overenskomst meget stringent og dermed ikke hjælpe til i afsnittet ved travlhed, sygdom, ferie, ekstra arbejde mm.

Flere vil vælge at gå ned i arbejdstid og i stedet tage vagter i vikarbureauer og dermed få en øget løn.

Flere vil vælge at søge over i privathospitaler og klinikker for dermed at få en væsentlig højere løn.

Nogle, muligvis mange, vil søge arbejde indenfor andre erhverv, hvor de vil kunne tjene mindst lige så meget og have et arbejde, der ikke har de samme ulemper i form af arbejdstider aften, nat, weekender og helligdage.

Endelig vil der blive en væsentlig lavere søgning til uddannelsen, ligesom ældre kolleger ikke vil have et incitament for at blive lidt længere på arbejdsmarkedet..

Find nogle flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce