Finanslov med fortjente julegaver


Finanslov med fortjente julegaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Finansminister (V) Kristian Jensen
RB PLUS IS-propagandamaskine skal knuses
Debat. 

Bliver det nogensinde jul? Sådan er temaet i de fleste af de julekalendre, vi følger i tv. Som regel ender de godt. Julen bliver reddet.

Får vi nogensinde en finanslov? Sådan har mange måske også spurgt, da vi gik ind i december måned. Set udefra har processen nok virket temmelig kaotisk. Ville regeringen og Dansk Folkeparti overhovedet kunne blive enige? 

Jeg kan forsikre alle om, at tingene nogle gange er mere dramatiske på tv end i virkeligheden. Selvom visse kommentatorer malede fanden på væggen, og beskrev, hvordan staten var på sammenbruddets rand, så var politifolkenes løn og de ældres folkepension aldrig i fare. Faktisk har regeringen og Dansk Folkeparti haft konstruktive forhandlinger i mange måneder - og så er det sandt, at tingene gik i hårdknude til sidst. Men, der er godt, er også værd at vente på. Vi har lavet en rigtig god finanslovsaftale med Dansk Folkeparti og de øvrige regeringspartier, som vil give danskerne en mere tryg hverdag.   

Vi løfter vores sundhedssektor med to milliarder kr. og ældreplejen med 2,7 milliarder kr. i 2018-21. Vi sikrer en ekstra akutlægehelikopter, bedre genoptræning og bedre bemanding på plejehjem. Danskerne har nemlig krav på et sundhedsvæsen i verdensklasse, og de ældre fortjener en værdig ældrepleje. Vi øger antallet af betjente for at bekæmpe kriminalitet og terror konsekvent og effektivt. Danskerne skal kunne føle sig trygge der, hvor de bor og færdes.  Vi styrker grænsekontrollen, indfører højere straffe for vold og indbrud og mere politi. Vi investerer flere penge i en bedre infrastruktur, så vi sikrer, at Danmark hænger bedre sammen. Vi sikrer billigere billetter over Storebælt, en udvidet motorvej over Vestfyn og højere hastigheder. Endelig tager vi hul på nogle af skattelettelserne ved at afskaffe skatten på fri telefon og ved at gøre BoligJob-ordningen permanent, så travle familier bedre kan få hjælp i deres hverdag.   

Nu fortsætter vi forhandlingerne om skat og udlændinge. Så vi kan sikre skattelettelser til de lavestlønnede og videreføre den konsekvente og realistiske udlændingepolitik, som vi har ført, siden vi kom i regering. Med regeringens planer går skattelettelser og velfærd hånd i hånd. Når alle aftalerne er på plads, vil vi have løftet kernevelfærden markant og givet hårdtarbejdende danskere ret til at beholde lidt flere af deres egne penge. Det er kun rimeligt.

Så jo, det skal nok blive jul. Men i år forventer jeg, at der bliver plads til lidt større gaver under træet. Det går virkelig godt i Danmark. Og det mener regeringen, at vi alle skal have gavn af.

Finanslov med fortjente julegaver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce