Film. Hvem er Danmarks Sønner?


Film. Hvem er Danmarks Sønner?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Læserbrev: Ulaa Salims debutfilm, "Danmarks Sønner" er en vedkommende film om et sprængfarligt emne, som ingen etniske danske filmfolk har kunnet (få lov til at) skabe. Der skal en talentfuld muslim fra Den danske Filmskole til at levere en effektiv film om voldsspiralen i det stadig mere polariserede og radikaliseret Danmark år 2025. Filmens grundtone er, at tryk avler modtryk. Mobiliser danskerne modstand mod islams voksende indflydelse, vil det fremprovokere et attentat mod det demokratiske parlamentariske system.

Desværre hopper "kæden" af efter en overbevisende første halvdel. Det viser sig, at Danmarks sønner ikke er entusiastiske progressive nydanskerne, men en etnisk dansk gruppe med nynazistiske tendenser. Her fejler filmens fremstilling af en spejlvend voldsspiral ved at postulere, at modstanden mod Islam skyldes neonazisme blandt danskerne. Det er for letkøbt og ikke i overensstemmelse med nyere historie.

Ser man på den voksende islamiske bevidsthed i mellemkrigstiden, hvor det Muslimske Broderskab blev grundlagt, var dets leder meget fokuseret og inspireret af Hitlers naziideologi. Stormuftien af Jerusalem, al-Husseini fik lov af Hitler til at "rydde" op i Mellemøsten med oprettelsen af to muslimske SS-bataljoner. Det blev heldigvis stoppet af nederlaget ved El-Alamein.

Efter krigen var nazismen stadigvæk meget populær i Mellemøsten. DR-radio oplyste f.eks. at Hitlers "Mein Kampf" i Jordan var nummer to på bestsellerlisten efter "Da Vinci mysteriet"af Dan Brown.

"Danmarks Sønner" er desværre faldet for den udbredte antagelse, at kritik af islam skyldes nazistiske sympatier. Vi venter stadig på en oplyst film om befolkningsudskiftningen af Danmark.

Film. Hvem er Danmarks Sønner?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce