Feriespredning kan tage trykket af ferieindustrien


Feriespredning kan tage trykket af ferieindustrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VILDT LIV En meningsmåling foretaget af analysebureau Wilke A/S viser, at ikke færre end 77 procent af de adspurgte mener, at ferien bør flyttes, så den starter senere. Talsmand for de fynske turistchefer Bent Kjeldbjerg går et skridt videre og mener, at det vil være en fordel at sprede skoleferien i to - en for Vest- og en for Østdanmark.

Fordelen ved en feriespredning kan være at tage noget af presset af ferieindustrien med alle dens attraktioner. Der er næppe tvivl om, at en spredning vil blive støttet og mødt med glæde af lokalbefolkningen på de velbesøgte turiststeder samt af politiet, som har mere end nok at se til i ferielandet, hvor overdrevent drikkeri, slagsmål og hærværk nogle steder har udviklet sig i betænkelig grad de senere år.

Netop hjemkommet fra ferie i det nordjyske kan jeg berette, at i kendte badebyer som Blokhus og Løkken har debatten om især vilde nattefester raset i medierne og mellem fastboende. Nogle ønsker masser af fester døgnet rundt, andre ønsker de mange udskænkningssteder hen, hvor peberet gror. Det afhænger nok af, hvor man har sine personlige interesser, ikke mindst økonomiske.

I badebyen Løkken har tusinder af unge menneskers hang til vilde nattefester delt byens befolkning i to lejre med uvenskaber til følge, og debatten og skældsordene fyger de lokale politikere imellem. I den lokale presse kan man læse om hærværk begået mod politikeres biler og carporte, efter at de ramte har talt udskænkningsstedernes aktiviteter imod.

En særlig aktivitet i Løkken har sendt politiet på overarbejde, nemlig den såkaldte "pubcrawl", hvor store flokke af unge i aften- og nattetimer føres fra det ene værtshus til det næste - og der er mange i Løkken. Når tørsten er mere end slukket, er der optøjer, slagsmål og hærværk i byens små gader med anholdelser af især unge til følge.

Avisoverskrifter som "Løkken i fuld drukrus", "Politiker-millionær på druk-orgier" og "Trusler og sexrygter svirrer" har nok fået adskillige bekymrede hjemmeværende forældre til at frygte for børnenes tilstand, mens de i kammeraters selskab ferierer på de store campingpladser i badebyerne på Vestkysten.

Man kan vælge at lukke øjne og ører for de påståede udskejelser, eller man kan vælge en seriøs debat om emnet, fordi der vel sjældent går røg af en brand, uden at der er ild. Som nævnt indledningsvis er der tanker om feriespredning, og der skal nok være fastboende i badebyerne, som med forventning ser frem til en roligere nattesøvn, hvis det velkendte feriemønster ændres.Desuden kan det mindske bekymringen hos mange forældre, som sender børn alene af sted på ferie.

Feriespredning kan tage trykket af ferieindustrien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce