Fatale konsekvenser


Fatale konsekvenser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NEDLÆGGELSE AF BUSRUTER: Den seneste uges debat omkring nedskæringer på busruter har rystet mig. Der kan nævnes talrige konsekvenser, denne form for nedskæring kan afstedkomme. Ikke mindst frygter jeg, at en sådan nedskæring kan få fatale konsekvenser for de unge, der er bosat i et yderkantsområde som i dag eller i fremtiden vil tage en ungdomsuddannelse.

Det er en fundamental nødvendighed, at disse unge har mulighed for at blive transporteret hen til det gymnasium, den tekniske skole vedkommende er, eller ønsker at blive optaget på. Motivationen gør det ikke alene.

De fleste unge, der bor i yderkantsområderne er, som oftest, i en aldersgruppe, når de starter på en ungdomsuddannelse, hvor de er afhængige af den kollektive transport. De er for unge til, at man kan forvente, at de selvstændigt kan flytte tættere på deres uddannelsesinstitution, ligesom de måske er for unge til at køre bil. Yderligere bor de måske for langt væk til, at cyklen er en reel mulighed. Ved at afskaffe busruter i disse områder risikerer vi derfor, at det får en indespærrende effekt på de unge, hvilket kan betyde, at de fravælger ungdomsuddannelsen. En konsekvens samfundet ikke kan leve med.

Britta Schall Holberg, MF (V), Hagenskov, Ebberup

Fatale konsekvenser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce