Fald ikke på halen over De Radikales krav


Fald ikke på halen over De Radikales krav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

24-ÅRS-REGLEN: Det er med blandede følelser, jeg har fulgt den seneste heftige debat om den såkaldte 24-års-regel. Hele debatten kommer i kølvandet på en rapport fra Europarådet, som stiller spørgsmål ved, om de danske familiesammenføringsregler overholder de internationale konventioner.

Det folketingsflertal, som har vedtaget de strammere familiesammenføringsregler, har primært gjort det, fordi der tidligere var tvangsægteskaber på samlebånd. Efter 24-års-reglens indførelse er antallet af tvangsægteskaber faldet massivt.

De radikales leder Marianne Jelved skyder helt over målet, og det er direkte hovedrystende og uigennemtænkt, når hun kræver, at 24-års-reglen skal ændres, så grænsen i stedet er 21 år, som er tilfældet i de andre EU-medlemslande.

Det er ubrugeligt, når hun med de internationale konventioner i hånden argumenterer for en grænseændring. Det vil ikke ændre noget i forhold til de internationale konventioner, om man satte grænsen ned fra 24 år til 21 år. Alle over 18 år har nemlig ifølge de internationale konventioner ret til et familieliv.

Selvfølgelig skal de internationale konventioner overholdes, derfor skal Østre Landsret også nu tage stilling til, om de danske familiesammenføringsregler strider mod internationale konventioner.

Såfremt dette ikke er tilfældet, så skal 24-års-reglen naturligvis ikke afskaffes eller erstattes af en 21-års-regel. Hvis 24-års-reglen ikke bevares, vil de store tabere, blive de drenge og piger, der med 24-års-reglen har undgået tvangsægteskaber.

Utroværdigt er det ligeledes, at Jelved kun kan kritisere 24-års-reglen uden at komme med konkrete forslag på, hvordan vi undgår at vende tilbage til tidligere tiders tvangsægteskaber i hobetal, såfremt hendes forslag kunne få tilslutning. Jelved burde åbne øjnene og erkende, at det som politiker er dybt kritisabelt at vende ryggen til virkelighedens problemer.

Jelved burde acceptere, at 24-års-reglen er et nødvendigt onde for, at unge med en anden etnisk baggrund har større muligheder for frit at vælge deres fremtidige samlever. Unge er langt bedre til at sige fra overfor familiens pres, når de er 24 år i stedet for 18 år - her har flere for eksempel gennemført uddannelse og fundet et reelt ståsted. Så hermed en opfordring til partierne bag 24-års-reglen om ikke at falde på halen over De Radikales krav.

Fald ikke på halen over De Radikales krav

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce