Faglig respektløshed

Morten Krogsgård

Faglig respektløshed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

kunstanmeldelse

At Fyens Stiftstidende på det seneste har givet udstillingen DCK#08 en officiel bedømmelse, der ligner en dumpekarakter, er naturligvis beklageligt. At FS's udsendte smagsdommer ikke kunne lide udstillingen vil ikke blive kommenteret yderligere her.

Men det vækker stor forundring i udstillingens fynske bestyrelse, at avisen i anmeldelsen konkluderer, at den tilsyneladende mangel på talenter og værker på udstillingen skulle skyldes en mangel på kvalificerede kandidater til at deltage på udstillingen.

Den kommentar er anmeldelsens indledende bemærkning og afspejler vel i det hele taget den mangel på seriøsitet og faglige respektløshed, der kendetegner anmeldelsen af denne udstilling.

Fyens Stiftstidende burde naturligvis forsøge at dokumentere denne besynderlige og i øvrigt stærkt injurierende oplysning, da denne konklusion på ingen måde har baggrund i de faktuelle forudsætninger for udstillingen!

Påstanden afslører et elendigt journalistisk researcharbejde, og læserne bør naturligvis oplyses om, at virkeligheden er, at DCK#08 har haft det største antal ansøgere i den fynske censurerede kunstudstillings blot fireårige historie.

Der var reelt dobbelt så mange kunstnere, der indsendte ansøgninger til denne udstilling, som sidste år.

Forudsætningen for den snævre udvælgelse er således ikke mangel på kandidater, men udelukkende et udslag af en bevist prioritering, foretaget af udstillingens tre kuratorer/censorer, nemlig de tre fagligt respekterede kunstnere Peter Land, Søren Benchke (Papfar) og Christian Schmidt-Rasmussen, som har gransket alle kandidaternes ansøgninger og sammensat udstillingen med lige præcis det, den opbygning på udstillingen.

Det er naturligvis en af hensigterne med en censureret kunstudstilling for samtidskunst, at der er en offentlig debat om netop kvaliteten af den nye kunst og hr. Weiles mening er da også velkommen i den diskussion, men en mere saglig tilgang til området fra Fyens Stiftstidendes side burde være på sin plads.

Når anmelderen således mener, der mangler "fyld" på udstillingen og værker, der tilfredsstiller hans smag, er det således en holdning, han kan have lov til at have.

Men når han over for læserne fremfører den påstand, at den nye fynske udstillings raffinerede, om end oversete, enkelthed skulle skyldes mangel på kandidater, fremfører han en yderst usaglig journalistisk linje, som han, og slet ikke FS, ikke kan være bekendt over for de mange kunstinteresserede læsere, denne avis i øvrigt har.

Faglig respektløshed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce