Eventyr i Odense


Eventyr i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DET LIGNER jo et eventyr.

Sportsarena ved Odense Congress Center, en 40 millioner kroners renovering af Odense Idrætshal - og et musik- og teaterhus ved siden af det nuværende Odense Koncerthus. Det meste af byrådet gik da også rundt med armene oppe i går - den socialdemokratiske ordførerfrue bad sin mand skifte et par pærer, nu han alligevel ikke kunne få dem ned - for alle forligspartierne havde fået noget, sådan plus-minus, og alle kunne med god ret hævde, at nu har de omsider gjort en synlig indsats for deres by.

DET HAR de også, godt hjulpet af Elsam-pengene - og tilsyneladende også af en pose penge fra OCC, der pludselig dumpede ned fra himlen, indeholdende 40 gode millioner. Betingelsen var naturligvis, at sportsarenaen skulle placeres dér - og hvorfor egentlig ikke? OCC ligger tæt på motorvejen, der er p-pladser til alle - og når Idrætshallen nu kunne fikses op for de 40 millioner, som kommunen dermed sparede, bør alle være tilfredse, både tilskuere og udøvere.

Man kan selvfølgelig frygte, at sportsarenaen blot bliver endnu en OCC-messehal, og at forudskrevne langtidskontrakter om årlige kaninudstillinger og pornomesser vil forhindre Odense i at hugge til, hvis byen en dag får tilbudt et håndbold-VM. Men lad os ikke dryppe sur vin i det sejrens bæger, som byrådet drak i går. Arenaen - eller messehallen - er en tillægsgevinst, der kan tages i brug, når det virkeligt gælder. Og kan den trække andre arrangementer til byen end blot de sportslige, skal den være velkommen.

PÅ MANGE måder bliver det et helt nyt Odense, der nu springer ud af kulturforliget. Byen bliver, med de nye tilbud, bedre at være i. Men man kan komme endnu videre. Der er store muligheder på godsbaneområdet og på havnen, som ikke må glemmes i den kommunale begejstring over det, der blev opnået forleden.

At det omstridte vandkulturhus ikke blev placeret dér - hvilket ellers var et stærkt Venstre-ønske, men nu fik Venstre jo arenaen - må ses som en indrømmelse til den socialdemokratiske kronprins, rådmand Søren Thorsager, der nødigt skulle have sin idé skudt ned. Han har kæmpet hårdt for Klosterbakken, og sådan bliver det. 77 millioner vil huset koste - og lad så gå med det, hvis det ikke var, fordi disse mange penge kunne have været brugt endnu bedre.

I SIN store plan har byrådet nemlig glemt det problem, der vil være Odenses til evig tid, hvis de ansvarlige ikke snart tager affære. Nemlig den kendsgerning, at bymidten er for lille, og at den savner sammenhæng.

Det nye musik- og teaterhus vil i nogen grad afhjælpe Thomas B. Thriges Gades ruinlignende karakter, men helt godt bliver det først, når gaden er skjult og den historiske bymidte genskabt. Spørg borgerne, hvad de helst vil have: Et vandhus eller en sammenhængende by. Svaret er givet på forhånd.

En attraktiv og harmonisk bymidte er også kultur. Den dag, byrådet indser dét, vil det være et virkeligt eventyr.

Eventyr i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce