Europæisk samarbejde


Europæisk samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

udlændingepolitik

Enhedslisten er modstander af den urimelige og uanstændige udlændingepolitik, vi fører i Danmark og går ind for alle lempelser, som kan gøre den mere menneskelig.

Alligevel står vi fast på, at det er det danske folketing, som - med respekt over for de internationale konventioner - og ikke EF-domstolen, som skal fastlægge den danske politik på området.

EF-domstolens fortolkning af det indre marked og den fri konkurrences forrang for alle andre prioriteringer blokerer reelt for en selvstændig dansk politik på alle politikområder.

Det må være konklusionen, efter at EF-domstolen har underordnet de danske regler for konflikt under hensynet til det indre marked og den frie konkurrence. Det er da hensynet til det indre marked, der har været afgørende for EF-domstolen i forhold til udlændingelovgivningen.

Vi har set mange eksempler på, at det indre markeds og den fri konkurrences forrang er til skade for fødevaresikkerheden, miljøet, forbrugersikkerheden, dyrevelfærden og forhindrer et effektivt forsvar mod social dumping og underbetaling på det danske arbejdsmarked. Derfor er det det indre markeds forrang og EF-domstolens politisering vi skal have et opgør med.

Enhedslisten støtter ikke et nyt forbehold, der udelukkende skal have det formål at fastholde en umenneskelig udlændingepolitik. Vi foreslår i stedet et nyt europæisk samarbejde, hvor befolkningernes suverænitet sikres og hvor det indre markeds og den frie konkurrences forrang over for alle andre prioriteringer afskaffes.

Et sådant politisk udspil fra Danmark vil også være en klar støtte til den irske befolknings nej til Lissabon-traktaten og sikre, at dette nej bliver taget alvorligt.

Europæisk samarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce