Europa bygges ikke på vold


Europa bygges ikke på vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Rasmus Hyllebergformand for Dansk Ungdoms Fællesråd, Scherfigsvej 5, København Ø

DIALOGENS BY: København skal være dialogens by under EU-topmødet næste vinter, mener Dansk Ungdoms Fællesråd. Vold er ikke et politisk argument og kan under ingen omstændigheder retfærdiggøres. DUF tager derfor skarpt afstand fra den opfordring om at gøre København til Skandinaviens Genova under det kommende EU-topmøde, som Jan Hoby fra Pædagogernes Landssammenslutning har fremsat.

Det er helt grotesk. Nu har den danske ungdom chancen for at vise resten af Europa, at demokratiske værktøjer som dialog og åbenhed er vejen til fremtidens Europa. Derfor er det både tåbeligt og dybt uansvarligt at forsøge at spolere den chance ved at opildne til endnu et voldsorgie.

Europas svar på globaliseringens udfordringer findes ikke med "brostens-argumenter," men med en fri og demokratisk debat, hvor det store flertal af fornuftige unge, der ønsker at bidrage positivt til globaliseringsdebatten, kommer til orde.

Faktum er jo, at flertallet af unge ønsker at skabe grundlag for en global politisk dagsorden med ord og ikke med vold. Derfor er det også ganske uacceptabelt, at en gruppe voldsekstremister måske ender med at underminere en bred og åben debat - også på længere sigt, fordi sikkerhedshensyn kan tvinge statslederne til at holde møderne langt væk fra offentligheden.

I forbindelse med topmødet forbereder DUF en række aktiviteter, der skal sætte Europa på de unges dagsorden. En ungdomskampagne skal igangsætte forfatnings- og demokratidiskussionen, og op til topmødet arrangeres et større europaseminar.

Dansk Ungdoms Fællesråd er paraplyorganisation for cirka 70 landsdækkende børne- og ungdomsorganisationer med tilsammen knap en million medlemmer inden for det samfundsengagerende og idébestemte børne- og ungdomsarbejde. DUF arbejder med demokrati og indflydelse til børn og unge, med uddannelse, internationalt ungdomsarbejde og meget mere.

Europa bygges ikke på vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce