Ét hospice er ikke nok


Ét hospice er ikke nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Eva AntkowiakTunnelvej 8, Nyborg,koordinator, Fyns Amts Patientforening

DEN SIDSTE TID: Amtet har bevilget de nødvendige millioner til driften af et hospice. Det er bare ikke nok! Der skal to til! Et for nordøen i Odense og et for sydøen i Svendborg. Bedste sted vil være i umiddelbar nærhed af hospitalerne, som der jævnligt vil kunne blive brug for ved pludseligt opståede komplikationer.

Det er vigtigt at oprette to hospicer af hensyn til de pårørende. Fra Lohals til Odense eller fra Hindsholm til Sydfyn er for lange ture.

Helst så jeg at man betragtede hospicet som en afdeling af et hospital. De uhelbredeligt syge er patienter som alle andre. Hvorfor skal de være i noget så dødsmærket som et hospice. Kommer man dér, flyver det sidste håb væk.

Noget helt andet er, at plejen på en sådan afdeling skal være helt anderledes end på de andre hospitalsafdelinger. Her skal være tid! Tid til trøst og opmuntring. Nætterne er lange for den, der ved, at livet er ved at slutte. Selv for den, der tror på Gud og et liv efter dette, er det svært at sige farvel. Det er ikke alle sygeplejersker, der egner sig til at finde de rette ord på rette sted - og være der, når det kniber.

Ét hospice er ikke nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce