Et helt andet billede


Et helt andet billede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

menighedsrådsvalg

Hvis redaktøren havde gjort sig den ulejlighed at sende yngste journalistelev til bare et af de i bladets leder den 9. september nævnte orienteringsmøder, ville redaktionen have fået et noget andet billede af det forestående valg til menighedsråd end det, der gives udtryk for i nævnte leder.

Ethvert medlem af sognet er velkommen til disse møder, kan gøre sin indflydelse gældende og blive opstillet som nyt medlem af rådet.

Det er korrekt, at der på dette møde af det afgående menighedsråd opstilles en liste over personer, der har lyst til at deltage i arbejdet i de næste fire år. Man skriver en liste over mulige emner, og ud fra denne liste vælges ved hemmelig afstemning de mennesker, der kan komme på tale som rådsmedlemmer og som suppleanter.

Men ethvert af sognets folkekirkemedlemmer kan anmelde sin egen liste, bare han eller hun kan komme med fem stillere, som også skal være medlemmer af folkekirken og bor i sognet.

En sådan liste skal afleveres inden 30. september.

Man kan vel dårligt komme tættere på et demokratisk, hemmeligt valg.

Hvis der ikke indkommer nogen alternativ liste, og hvis menighedsrådet ikke på orienteringsmødet havde udarbejdet sin egen liste, ville man komme i den situation, at der ikke ville være noget menighedsråd efter 1. søndag i advent, som er skæringsdagen mellem det gamle og det nye råd.

Selv yngste journalistelev må kunne se det uholdbare i situationen.

Jeg må indrømme, at fremmødet til orienteringsmøderne ikke er stort, men det gælder også tilsvarende møder i mange foreninger.

Et helt andet billede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce