Et gennembrud

Birthe Skaarup

Et gennembrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VENTETID: Det er glædeligt at se, at både Venstre og Konservative har taget Dansk Folkepartis opfordring op og nu vil stille skarpt på den interne ventetid på hospitalerne.

Den tid, der går fra patientens indlæggelse og undersøgelse til den rette diagnose kan stilles, forlænges ofte unødigt af interne ventetider på prøver og undersøgelser. Det kan i sidste ende betyde menneskeliv.

I Dansk Folkeparti har vi tidligere stillet spørgsmål til sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om, hvordan vi kan få disse ventetider synliggjort og afhjulpet. Derfor kan jeg kun bifalde, at V og K nui forbindelse med kvalitetsreformen vil have hospitalernes interne ventetid offentliggjort.

Intentionen er ikke at hænge nogen ud, men at få kortlagt de steder, der har de største problemer, således at ledelserne ved, hvor de skal sætte ind. Og endelig er det også en rimelig service over for borgerne at oplyse dem om, hvad de kan forvente på de forskellige hospitaler.

Når ventetiderne deles op i to, vil borgerne have mulighed for at få diagnosen på det hospital, der er bedst til det, mens behandlingen kan foregå det sted, der er mest effektivt.

Selvfølgelig er vores vision, at der er optimale forhold for alle områder på alle hospitaler - men indtil da er vi glade for, at borgeren får den bedst mulige indsigt i sine behandlingsmuligheder.

Et gennembrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce