Erhvervsskoler. Vi har brug for langsigtet aftale


Erhvervsskoler. Vi har brug for langsigtet aftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Finaslov: I december er der tradition for at give gaver. I forbindelse med finanslovsforhandlingerne fortalte regeringen og Dansk Folkeparti da også, at der er afsat 170 millioner kroner ekstra til erhvervsuddannelserne i 2018. En meget flot gave, hvis man ser isoleret på det.

Der blev derimod ikke talt så højt om, at der i samme finanslov spares 270 millioner kroner på netop erhvervsskolerne.

Vi anerkender fuldt ud partiernes ret til at prioritere på ovenstående måde. Men vi synes, det er klædeligt at lægge hele regnestykket frem. Og her viser bundlinjen altså en samlet besparelse på 100 millioner kroner.

Besparelsen er nemlig den virkelighed, som erhvervsskolerne skal indrette sig efter i det kommende år.

Erhvervsskolerne vil også fremadrettet arbejde benhårdt på at løse udfordringerne med at uddanne nok faglærte til erhvervslivet. Og der er nok at tage fat på.

Analyser fra Dansk Industri og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at Danmark kommer til at mangle et sted mellem 40.000 og 70.000 faglærte i 2025. Og allerede nu efterlyser flere danske virksomheder faglært arbejdskraft. Vi har i dag 70.000 unge, som hverken er i uddannelse eller arbejde.

Vi er naturligvis glade for enhver reduktion i sparekravet på 270 millioner - også selvom reduktionen kun gælder et år. Hver en krone vil blive brugt til at få uddannet dygtige faglærte til erhvervslivet.

Men her op mod jul vil vi tillade os at sætte særligt ét ønske højt på vores ønskeseddel:

Giv os en bred, langsigtet aftale, så vi kender vores rammevilkår mere end blot et år frem. En flerårig aftale vil give skolerne arbejdsro til at foretage gode strategiske investeringer i uddannelserne. Resultaterne af investeringer i fx udstyr, faglokaler og kompetenceudvikling bliver bedst, når der ikke er usikkerhed om næste års finansiering.

Erhvervsskoler. Vi har brug for langsigtet aftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce