Er venstrefløjens menneskesyn godt?

Michael Sandfort

Er venstrefløjens menneskesyn godt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er let at fortabe sig i enkeltsager i asyldebatten, men det bør ikke overskygge den (sørgelige) kendsgerning, at Danmark ikke kan redde hele verden. Derfor er vi nødt til at gøre mest muligt godt med de ressourcer, vi nu engang har.

Heraf følger at for hver afvist asylansøger, der alligevel opnår permanent opholdstilladelse i Danmark, er der en begrundet asylansøger, som vi ikke har plads til (eksempelvis kvoteflygtninge), eller mellem ti og hundrede flygtninge, som vi ikke har råd til at hjælpe i deres nærområde. Desuden giver accepten af afviste asylansøgere incitament til, at mangefold flere, som ikke opfylder kriterierne for at opnå asyl, søger til Danmark.

Naturligvis skal asylansøgere behandles anstændigt, mens deres sag bliver vurderet, men efter et endeligt afslag vil en adgang til arbejdsmarkedet og til at bosætte sig, stifte familie og leve et normalt liv i Danmark kun betyde en af to ting: At opholdet alligevel bliver permanent, hvilket som nævnt oven for er uheldigt, eller at hjemrejsen trækkes ud i årevis og bliver endnu mere pinefuld, fordi der i mellemtiden er knyttet stærkere bånd til Danmark.

Desuden mener Dansk Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp, at den psykiske belastning ligger i usikkerheden om familiernes fremtidige status - ikke i de eksisterende indkvarterings-, aktivitets- og uddannelsesmæssige forhold, som tilbydes.

Derfor ser det ud som om, at venstrefløjen (inklusive De Radikale og Ny Alliance) enten vil lukke portene op eller trække hjemsendelsespinen umenneskeligt ud. I begge tilfælde vil den samlede danske flygtningeindsats afhjælpe langt mindre nød i verden end ellers kunne være tilfældet.

Ifølge FN's flygtningekontor vendte 45.000 irakiske flygtninge hjem til Irak fra Syrien i oktober 2007 som følge af mere fredelige forhold i Irak. Siden er yderligere mindst 1000 irakere vendt hjem dagligt.

Når Irak er fredeligt nok at vende hjem til for irakere i Syrien, hvorfor er det så ikke også tilfældet for de afviste irakiske asylansøgere, som opholder sig i Danmark?

Svaret kunne være, at venstrefløjen og godhedsindustrien hver dag indgyder de afviste asylansøgere et (falsk?) håb om at kunne blive, bare de modsætter sig hjemsendelse længe nok.

Således benytter venstrefløjen asylspørgsmålet til at mele egen politiske kage, uagtet de negative konsekvenser det har for effektiviteten af Danmarks samlede flygtningeindsats.

Venstrefløjens ustandselige insisteren på, at deres menneskesyn skulle være hævet over alle andres, skurrer fælt.

Er venstrefløjens menneskesyn godt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce