Er raketter vigtige?

Eva Antkowiak

Er raketter vigtige?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FYRVÆRKERI: Er det virkelig så vigtigt for en god nytårsaften at sende raketter og forskelligt krudt til vejrs, når det er en kendsgerning, at antænding af fyrværkeri kræver fingre, hænder, øjne eller endnu værre skader?

Sidste år dræbtes en tilskuer på bare to år. I år kunne en krysantemumbombe anbragt i en børnehave let have dræbt små børn.

Der er lovligt fyrværkeri, og der er ulovligt. Både det lovlige og det ulovlige står oplagret rundt omkring i landet, og hvad det kan føre til, har vi tydeligt set i Seest og nu i Nordjylland.

Indrømmet - det er flot med strålende farver på nattehimlen, når det vel at mærke er i hænderne på kyndige og ansvarsfulde fyrværkere.

Der er kun én løsning. Affyring og opbevaring af alle former for fyrværkeri bør være totalt forbudt. Kun kyndige med en slags "kørekort" til at omgås farligt fyrværkeri kan opnå tilladelse hos politiet til at opbevare og antænde fyrværkeri i en vis periode.

Straffen for overtrædelse skal være, så den kan mærkes - for hjemmefremstilling af fyrværkeri ekstra hård.

Mange vil sige: Ikke flere forbud. Man skal bare passe på. Vi kender ingen, der er kommet til skade. Der skal være fyrværkeri til nytår og så videre og så videre.

Hertil må siges: Vi siger ikke til berusede folk, der vil køre i bil nytårsnat, at de skal bare passe på. Det er og bliver forbudt, fordi det er farligt for dem selv og andre.

Er raketter vigtige?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce