Er Jorden flad?


Er Jorden flad?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Carsten Jensen
Billede
Debat. 

Nu er det jul, og i dag skal vi give hinanden gaver. De gaver, vi giver til venner og familie er personlige udtryk for betænksomhed og omsorg. Der er også firmagaver. De er ikke helt så personlige, men kan til gengæld trækkes fra i skat.

Der er gaver, som vi giver hinanden som samfund og fællesskab. De har form af bevillinger og kaldes også finansloven, men uddeles sjældent juleaften og ligger aldrig under træet. Med julegaver har de dog det til fælles, at de altid er flot indpakkede i en masse glitrende gavepapir med sløjfer. Til gengæld kan de være vanskelige at pakke ud, og man sidder nogle gange med det indtryk, at det var gavepapiret, der var gaven.

I år skulle det danske folk ifølge Liberal Alliance have haft "historiske" skattelettelser. Hvad betyder "historiske"? Det betyder skattelettelser så store, at de vil gå over i historien i lighed med Slaget på Reden i 1801 eller slaget om Dybbøl i 1864. Det første slag førte til Danmarks tab af Norge nogle år senere, det andet til tabet af Slesvig-Holsten. På samme måde er de historiske skattelettelser også tænkt som et overfald på det danske samfund. Skattelettelser betyder jo, at man skider på fællesskabets forpligtelser og i stedet koncentrerer sig om sit eget private lille pengepugeri.

Men de "historiske" skattelettelser blev aflyst, så vi får lov at beholde velfærdsstaten et stykke tid endnu, før den går samme vej som Norge og Slesvig-Holsten.

Det var Dansk Folkeparti, der satte foden ned. De vil til gengæld noget, der også gerne skulle gå over i verdenshistorien. Det er så stort, at partiet, som drømmer om historiens skrappeste grænsekontrol, med automatrifler og det hele, har måttet tage til udlandet og smugle et fremmedord forbi Kruså for at forklare, hvad de mener. Fremmedordet, der uventet har opnået opholdstilladelse med ret til familiesammenføring i det ellers så lukkede Danmark, er "paradigmeskift". Et ord, som de færreste af partiets vælgere kan forventes at forstå, og jeg gør heller ikke, så jeg måtte gå på nettet. Her kan jeg læse, at begrebet paradigmeskift stammer fra filosoffen Thomas Kuhns videnskabelige værk The Structure of Scientific Revolutions, og her er vi nok mange, der allerede får sved på panden, men kom så ikke og sig, at Dansk Folkeparti ikke gør, hvad de kan for at sætte en ny dagsorden i dansk politik.

Et paradigmeskift finder sted, når en tankegang inden for videnskaben udkonkurrerer en anden. Den kopernikanske revolution, da vi opdagede, at planeten Jorden kredser rundt om solen i stedet for omvendt, er et eksempel på et paradigmeskift. "Et videnskabeligt paradigmeskift kan få os til at foragte erkendelsesformer, som vi tidligere fandt rigtige", står der i Ordbog over Det Danske Sprog. Og det er jo så sandt, som det er sagt. Der er ikke mange i dag, der har stor respekt for dem, der stædigt hævder, at solen kredser om Jorden.

Hvad er det så for en kopernikansk revolution, Dansk Folkeparti vil indføre? Jo, det er i synet på udlændinge. Nu vidste jeg slet ikke, at vi i Danmark har nogen videnskabelig teori om udlændinge, der trænger til et paradigmeskift. Jeg troede bare, at vi havde en flok opportunistiske politikere, der dagligt tørrer fødder i de udlændinge, der er så uheldige at opholde sig i vores land. Men betyder paradigmeskiftet så, at vi nu skal til at behandle udlændinge ordentligt? Eller er det omvendt? Nu skal der for alvor trampes løs på rettigheder og anstændighed?

Det er selvfølgelig det sidste. Dansk Folkeparti vil indføre en omvendt kopernikansk revolution. Vi skal igen bilde os ind, at solen kredser rundt om Danmark i stedet for omvendt. Vort land er universets centrum.

Det er en ubestridelig geografisk kendsgerning, at Danmark er flad. Dansk Folkeparti mener, at Jorden også er det, og at Jorden derfor logisk har en kant, som udlændinge kan skuffes ud over for at forsvinde i det tomme rum. Det er der, i det frie fald i tomrummet, alle udlændinge hører hjemme. En flad Jord kun beboet af danskere er drømmepartiets endemål.

Er det virkelig en julegave, vi har lyst til at pakke ud?

Er Jorden flad?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce