Er Danmarks økonomi også gået på sommerferie?


Er Danmarks økonomi også gået på sommerferie?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

REGERINGSLØFTER: "Det går godt" en dejlig sætning på blot tre ord, som mange fra regeringsblokken har brugt det sidste års tid. Venstre lovede under valget, at skoler, sygehuse og den offentlige sektor ville få et markant og mærkbart løft. Dertil kom, at kommunernes budgetoverskridelser ikke ville få konsekvenser. Alt sammen noget, der var afgørende nødvendigt for at kunne opretholde den velfærd, som VKO havde skabt.

Men nu står vi så ved Folketingets sommerferie, og man kan spørge sig selv, hvordan kan det være, at Danmark ikke har oplevet, at de løfter, som regeringspartierne og den evige støtte, DF gav under valgkampen, er blevet indfriet.

Svaret er klart: Regeringen har ikke skabt nogen velfærd, den har levet fedt og godt på en højkonjunktur grundet i et internationalt økonomisk opsving, og som nu er ved at være slut. Det er derfor, at den nu må sande, at den økonomiske politik, man har ført, ikke er holdbar i længden. Det er på tide at gribe fat og lave de nødvendige ændringer, så Danmarks økonomi ikke bliver for solbrændt på en for lang sommerferie.

Det er måske ikke populistisk at sige, at skattestoppet skal afskaffes, det er ikke populistisk at ville øge boligbeskatningen, og det er ikke populistisk at snakke om øget brugerbetaling, men det er nødvendigt, hvis man gerne vil opretholde en god dansk økonomi.

Det er derfor sørgeligt at se Venstres politiske ordfører pure afvise økonomisk uansvarlighed, og at regeringen allerede har gjort noget ved det, ved at "lette foden fra speederen". Dertil kommer de arrogante tilbagemeldinger, når der bliver spurgt om vigtige spørgsmål, såsom hvordan Danmark vender udviklingen med den forringede konkurrenceevne, som jo ikke er god, når man går mod nedgang i økonomien.

Danmark bliver nødt til at skabe de bedste betingelser for konkurrenceevnen, og det kræver mange ændringer. Det er dog vigtigt at fremhæve nogle af de vigtigste områder såsom øget fokus på den forsatte uddannelse af den danske befolkning, øget socialindsats, øget fokus på en velfungerende offentlig sektor, som uden unødvendigt bureaukrati hurtigt kan hjælpe private, såvel som virksomheder, og sidst men ikke mindst øget fokus på udvikling og forskning.

Danmark har mulighederne for at undgå at blive solbrændt, men det er op til regeringen, om man ønsker at få smurt Danmark ind i et tilstrækkeligt lag solcreme og sørge for, at vi ikke får en tredjegradsforbrænding, der kan mærkes i de næste mange år.

Sebastian Hvid Jedzini er formand for Svendborg Radikale Ungdom.

Er Danmarks økonomi også gået på sommerferie?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce