En mere liberal kurs

Thomas Banke

En mere liberal kurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

venstre

Flere prominente Venstrefolk har den seneste tid bebudet en mere liberal profil, og senest har skatteministeren sat trumf på med en ærlig erklæring om et mere liberalt Venstre.

Det er i sagens natur glædeligt for Venstres Ungdom, men det er også glædeligt for danskerne. For det er nødvendigt med en mere liberal kurs for hele Danmark.

I de seneste år er det gået godt i Danmark. Men gode tider varer ikke evigt. Og det er i de gode tider, vi må begynde at forberede os på de mindre gode.

Selvom oppositionen, anført af SF, insisterer på, at statens udgifter skal vokse yderligere op i skyerne de kommende år, og vi i det hele taget skal bekæmpe det, der er privat, er vi nødt til at forholde os til fremtidens dystre prognoser.

Der er bred konsensus blandt virkelighedens økonomiske eksperter om, at det danske velfærdssamfund allerede i de kommende årtier udsættes for et stort pres indefra. Vi bliver mange flere, der skal forsørges - og langt færre til at forsørge.

Det bliver ikke mindre dystert, når vi når 2030, og i 2050 vil et Danmark med den nuværende velfærdsmodel være kollapset.

Det er kendsgerningerne, som oppositionen øjensynligt hverken evner eller vil forholde sig til. Men med skatteministerens nylige toner er der håb forude.

Vi må allerede nu insistere på at diskutere, om det at have verdensrekord i skattetryk og størrelse af den offentlige sektor, er hensigtsmæssigt på sigt? For svaret er nej. Vi må allerede nu være ærlige og tale om rimeligheden ydelser såsom børnepenge, efterløn, boligsikring og gratis lægebesøg. Er det rimeligt at vi giver disse ydelser til alle? Svaret er nej.

Og vi må også se på velfærdsleverandørerne ude i kommunerne, som ikke bør måles på, om de er private eller offentlige, men om de er dygtige og kvalitetsrigtige.

Alt for mange socialdemokratiske borgmestre har i dag svigtet sine borgere fordi de insisterer på det offentliges monopol. Det er til syvende og sidst et svigt af den enkeltes ret til at modtage den bedste offentlige forsørgelse.

I det hele taget er opskriften på vores udfordringer en liberal medicin i form af reformer, der bringer et mere anstændigt forhold mellem stat og individ til verden.

En mere liberal kurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce